Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDIMO HUMANI

Mladi Kninjanin Boris vodi bitku za život: "U oči su nam rekli da će ubrzo umrijeti... Ali iz klinike u Turskoj kažu - operacija je ipak moguća"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetogodišnjem Borisu Milinčiću dijagnosticiran je tumor na mozgu, operiran je dvaput, no tumor se vratio. U Hrvatskoj ga više ne žele operirati, ali obitelji je slamku spasa ponudila klinika u Turskoj te sada skupljaju sredstva za operaciju.

Mladom Kninjaninu Borisu Milinčiću prije tri se godine potpuno promijenio život. Otkriven mu je tumor na mozgu te je hitno operiran. No tumor se unatoč početnim dobrim prognozama - vratio.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Ilustracija Pomoć Ukrajini Šef NATO-a upozorio: "Bila bi povijesna pogreška dopustiti Putinu da prevlada. To bi bilo opasno za sve nas"

"Nakon operacije u listopadu 2017. išao je na zračenje i rekli su nam da je tumor uklonjen", priča Borisova majka Vesna. No radost nije bila duga vijeka. "U 11. mjesecu 2019. godine na kontroli je uočena neka sjena pa je naručen u veljači 2020. na magnet. Na tom su pregledu vidjeli da se tumor vratio te je hitno operiran. No nakon mjesec dana tumor se vratio koliki je i bio..."

Započeta je kemoterapija, no nakon dva ciklusa prekinuli su je jer nije bila djelotvorna. Kirurg koji je obavio drugu operaciju rekao je obitelji kako više nema pomoći te da bi moglo biti fatalnih posljedica ako se tumor ponovno operira.

"Prvi je tumor bio astrocitom, no sada je glioblastom... U lipnju su nam u oči rekli da će ubrzo umrijeti", potreseno kazuje Vesna Milinčić. Krajem kolovoza dobio je upalu pluća te su ponovno išli na magnetsku rezonancu, koja je pokazala da je tumor sada veći nego prije druge operacije.

U potrazi za spasom obitelj Borisove je nalaze poslala između ostalog i u Tursku, u kliniku Acibadem, iz koje su uskoro dobili odgovor - operacija je ipak moguća.

"Kirurgu koji ga je operirao poslali smo mail da nam da potvrdu kako je operaciju nemoguće izvesti u Hrvatskoj jer bi nam onda HZZO mogao pokriti troškove. No rekao je kako operacija jest moguća, ali da za nju nema opravdanja...", kazala je gospođa Vesna.

Iz klinike Acibadem u odgovoru su naveli kako je operaciju moguće obaviti već krajem idućeg tjedna, ako skupe novac koji je potreban. Riječ je o nemalih 25.000 eura pa je obitelj poslala apel za pomoć.

Svi koji bi željeli pomoći Borisu da skupi sredstva za operaciju mogu to učiniti na IBAN (vlasnik računa Petar Milinčić) HR3224020063207622224. Prilikom uplate model je 00, a poziv na broj – OIB osobe koja uplaćuje.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene