Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevareni nekoliko puta

Mještani Podgradine opet spremni na prosvjede, vodu ima samo lokalni HDZ-ovac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Podgradine u zadarskom zaleđu na rubu su živaca i opet spremni na prosvjede.

Prvo su ih prije dvije godine izbrisali s popisa naseljenih mjesta, a sad se osjećaju prevareno zbog vodovoda. Dva puta su im, kako kažu, najavili i svečano otvorili radove, a i dan danas vodu ima samo jedna kuća u selu - i to ona lokalnog političara Nezadovoljstvo na vrhuncu, u Podgradini je mjesna mreža stigla tek do uličnih hidranata, gdje vodu preuzimaju cisterne.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Na mrežu je, kažu mještani, priključeno tek jedno kućanstvo ono HDZ-ovog predsjednika Općinskog vijeća Posedarja, kome Podgradina administrativno pripada.Prozvani je postavio vlastitu cijev na ulični hidrant i brojilo na bunar, a voda mu prirodnim padom stiže do kuće. Zakon, uvjerava, ne krši ni u kom slučaju.

'Isto kako oni u svoje gusterne nalivaju, ja nalijem u svoj bunar. I dalje istim sustavom imam kao i prije vodu u svojoj kući. Znači, i uredno to plaćam', kazao je predsjednik Općinskog vijeća Posedarja Šime Žuža. O istoj metodi razmišljali su i ostali i za to su tražili dopuštenje Vodovoda. Načelnik Posedarja kazao nam je kako ne odobrava potez predsjednika Općinskog vijeća, ali i da se nada kako će se problemi s vodoopskrbom u Podgradini uskoro riješiti. No, očajni mještani izgubili su svaku nadu. Prevareni su, tvrde, nekoliko puta i iza toga je ponovno uslijedilo razočaranje.

'Drugi put je potpisao Kalmeta ugovor u školi prije 2-3 godine da će se voda u Podgradini kopati i da će mještani Podgradine dobiti vodu u roku od 6 mjeseci', tvrdi Ivan Nekić iz Podgradine. Odgovor ministra Kalmete nismo dobili. Mještani Podgradine iščekuju i reakciju nadležnih institucija, a s istim žarom najavljuju i nove prosvjede.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene