Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mjesec dana prije izbora mijenjat će se Ustav?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednja sjednica Hrvatskog sabora u ovom sazivu bit će sazvana za 26. rujna, rekao je danas u Đakovu predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Na zahtjev novinara, Šeks je danas za razgledanja dionice Đakovo -Sredanci buduće autoceste Beli Manastir-Osijek-Svilaj komentirao ocjene iz oporbe da odugovlači sa sazivanjem posljednje sjednice Sabora u ovom sazivu. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 25 Pitanje ovlasti Predsjednik Republike može suspendirati izbor šefa DORH-a? Čelnik Ustavnog suda objasnio kako stoje stvari Ustavni sud Njemačke Primjer Njemačke Ustavni sud odlučio: Ekstremno desna stranka Domovina ostaje bez državne potpore

Odbacivši te ocjene, rekao je kako će sjednica biti sazvana za 26. rujna te da će predvidivo trajati tri tjedna nakon čega se Sabor raspušta i raspisuju izbori.

Najavio je kako se za tu sjednicu pripremaju zakonski projekti radi usklađivanja sa zakonodavstvom EU-a, izbor sudaca Ustavnoga suda, donošenje Zakona o neposrednom izboru gradonačelnika, načelnika i župana, vjerojatno rebalans državnog proračuna te, kako je rekao, "možda i početak rasprave o promjenama Ustava".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene