Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AFERA JANAF

Kako su se za Kovačevićeve partnere organizirale zabave s mlađim damama: "Ove četiri, kud ćemo s njima?... Ima jedna nova"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkrivaju se detalji afere namještanja poslova tvrtki ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka koji je predsjedniku Uprave Janafa Draganu Kovačeviću, kako tvrde istražitelji, na ruke dao gotovo 2 milijuna kuna.

Cure detalji tajno snimljenih razgovora osumnjičenika uhićenih u aferi Janaf, a među kojima su i dvojica saborskih zastupnika i gradonačelnika - Velike Gorice Dražen Barišić i Nove Gradiške Vinko Grgić.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević i Krešo Petek Djelovao protiv Statuta i pravilnika Uskok pokrenuo novu istragu protiv Kovačevića i Peteka zbog korupcije u Janafu Afera JANAF: Ilustracija - 1 ŠTO SPREMA OBRANA? Nastavak afere Janaf: Obrana traži da se izdvoje tajno snimani razgovori. Dnevnik Nove TV doznaje detalje

Uhićeni se sumnjiče za namještanje poslova tvrtki Elektrocentar Petek Kreše Peteka koji je s predsjednikom Uprave Janafa Draganom Kovačevićem dogovorio da će mu osigurati dodjelu poslova, a ovaj mu zauzvrat dati 1,96 milijuna kuna u gotovini.

Kovačević je, smatraju istražitelji, dogovor proveo u djelo posredstvom Vlade Zorića iz Janafovog Sektora sigurnosti i zaštite i Damira Vrbanca, direktora Sektora transporta nafte. Istražitelji smatraju da Zorić i Vrbanc nisu mogli odbiti bilo kakvo traženje Kovačevića, a iz razgovora koje su vodili sa šefom iščitava se određena doza straha kao i bahatost prema direktorima Sektora u Janafu.

Kovačevića zvali BR1, Petek iz opreza poveo vozača

Petek je u dogovoru oko poslova komunicirao s Damirom Vrbancom koji svojeg šefa Kovačevića u tim razgovorima i SMS-ovima oslovljava s BR1, aludirajući da je prvi čovjek Janafa.

Pri predaji novca Kovačeviću, Petek je naručio novac iz banke, a kako je bankarica rekla da bi moglo biti kašnjenja u dostavi pitala ga je ima li potreban iznos na računu. Kad je odgovorio da ima, bankarica je rekla da će to odmah naručiti. Petek je na računu, tri dana prije predaje novca Kovačeviću, provjerio stanje - bilo je tu i više od onog što je dogovorio s čelnikom Janafa.

Peteka je iz Ivanića, kada je prikupio novac, prema Zagrebu odvezao vozač zaposlen u Elektrocentru Petek. Istražitelji smatraju kako je to neuobičajeno jer se Petek inače vozio sam, ali očito je angažirao vozača iz opreza pošto prevozi veću količinu novca u gotovini.

Kovačević organizirao zabavu s eskort damama

U priči se pojavljuje kooperant Janafa, inače vrlo blizak Draganu Kovačeviću. Navodi se razgovor u kojem Kovačević organizira zabavu s mlađim ženskim osobama što je trebala platiti kooperantova tvrtka. Snimljen je razgovor od 14. veljače ove godine kada je Kovačević nazvao nepoznatog muškarca i rekao mu da „krećete sutra u 10, T. se samo javiš“. Muškarac je odgovorio da se s osobom već čuo i dodao „ima ove 4, kud ćemo s njima.“ Kovačević na to govori „nemoj 4, 3 mogu ići, smanji… reci da izaberu“, ali onda mijenja mišljenje i kaže: „4, ali ugurajte“. „Ima jedna nova“, govori Kovačeviću nepoznata osoba.

U vezi zabave Kovačević sljedećeg dana zove suradnika i pita ga kakva je situacija sa smještajem, na što ovaj odgovara da je jedan od gostiju uzeo apartman jer ne može hodati. Potom razgovaraju o smještaju 'gostiju' pa Dragan Kovačević govori: „tamo ćemo smjestiti ovih 7 što dođu“. U sljedećem razgovoru istog dana Kovačević ponovno zove suradnika i pita ga kako se zove njegova tvrtka i potom govori „E tako, pa ćeš ti onda dati samo podatke… ili da na onu drugu“. Suradnik kaže na koju tvrtku će staviti račun, a Kovačević zaključuje: „dobro… pa ću ja onda tebi dat“, zaključuje Kovačević.

U Slovenskoj ulici, u kojoj je tzv. 'klub', prostor u kojemu je Krešo Petek predao Kovačeviću novac, sjedište je upravo tvrtke spomenutog Janafovog kooperanta. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene