Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisluškivali ih mjesecima

Istražitelji pratili Peteka kako odlazi u banku, a onda sa zakašnjenjem dolazi u Kovačevićev 'klub': "Samo polako"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji su Krešu Peteka, vlasnika Elektrocentra Petek, počeli nadzirati još u rujnu prošle godine, a razgovori s Draganom Kovačevićem snimljeni su mjesec dana prije predaje 1,96 milijuna kuna u gotovini u studenom.

Nakon uhićenja Dragana Kovačevića, predsjednika Uprave Janafa, i drugih osumnjičenih među kojima su i gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške Dražen Barišić i Vinko Grgić, otkrivaju se detalji višemjesečne policijske akcije praćenja i prisluškivanja.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi

Podsjetimo, uhićene se sumnjiči da su namještali poslove tvrtki Elektrocentar Petek u vlasništvu Kreše Peteka iz Ivanićgrada.

Peteku se stavlja na teret da je Kovačeviću u studenom prošle godine 'na ruke' platio 1,96 milijuna kuna kako bi dobio nekoliko poslova. Tada su ih policajci već pratili.

Novac je Petek Kovačeviću predao u prostoru kojeg je Kovačević u snimljenim telefonskim razgovorima nazivao 'klub'. Peteka su snimili kako ulazi u banku po novac i zatim odlazi do 'kluba' noseći vrećicu s novcem, a potom bez nje izlazi. 'Klub' je lokacija u Slovenskoj ulici u zgradi koja je u vlasništvu tvrtke u suvlasništvu Kovačevića. Tamo je predsjednik Uprave Janafa navodno primao dužnosnike najvišeg ranga.

Istražitelji su Peteka počeli nadzirati još u rujnu prošle godine, a razgovori s Kovačevićem snimljeni su mjesec dana prije predaje novca. „Jel se vidimo drugi tjedan?“ pita Kovačević Peteka, a ovaj SMS-om odgovara: „Možemo na ručak idući tjedan… dogovorili bismo plan i dinamiku. Ako ne može ručak, može kava“. Petek već tada navodno prebacuje novac s računa tvrtke na svoj osobni.
Novac je Kovačeviću predao u ponedjeljak 11. studenog. „Lp, može li petak u klubu iza 12 ili“, pita Petek, a Kovačević odgovara: „Javim ti. Sutra u 18 ili ponedjeljak u 13.30”.

Dogovor pada za ponedjeljak. Da se sastaje s Kovačevićem potvrdio je sam Petek poslavši mu u dogovoreno vrijeme sastanka SMS kako „kasni par minuta“. „Samo polako“, odgovara Kovačević.

Istovremeno kad i posao s Janafom, Petek pokušava dobiti posao s elektranom Biosol u Novoj Gradiški. Uskok ga tereti da je gradonačelniku Nove Gradiške obećao 100.000 kuna mita kako bi on i poslovni partner Zvonko Maras dobili višemilijunski posao.

Gradonačelnici i saborski zastupnici HDZ-a i SDP-a Dražen Barišić i Vinko Grgić bit će danas ispitani te će sudac istrage odlučivati o određivanju istražnog zatvora.

Peteku i devet uhićenih sudac istrage u petak je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene