Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović izvrijeđao tajnika

'Mislio sam da se taj miš vratio u svoju rupu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović je u jednom trenu bio je izbačen iz takta te je žestoko odgovorio.

Čelnika SDP-a naljutila je podrška tajnika Europske pučke stranke premijerki Kosor. Podsjetimo, Antonio Lopez-Isturiz je u pismu podrške premijerki Kosor, u svezi izglasavanja povjerenja njezinoj Vladi, nazvao je Milanovića 'politički irelevantnim u Bruxellesu '.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi u koaliciji Jakovčić: Milanović će izgubiti lokalne izbore i ostati sam Slika nije dostupna Vlada vraća naknadu za SMS 6% poreza za usluge mobilne telefonije do ulaska Hrvatske u EU

'U vezi s izjavama vođe SDP-a Zorana Milanovića, htio bih istaknuti da on često sudjeluje na sastancima na niskoj razini u Bruxellesu, koji ne utječu na proces donošenja odluka u EU-u', rekao je u priopćenju.

>> Potpora Europske pučke stranke premijerki Kosor

'Tko se maća laća, na mač se i poreže. Gledam ovo bijedno priopćenje jednog bijednika iz Europske pučke stranke, koji se zove Antonio Lopez-Isturiz i koji je prije godinu i pol dana ovdje dijelio lekcije po Hrvatskoj na jedan skandalozan način, na koji se Hrvatima najbolje može zgaditi Europska unija. Govorio je o rezultatima izbora, o tome za koga Hrvati trebaju glasovati', rekao je Milanović.

'Ja sam mislio da je taj miš otišao u rupu iz koje je isplazio, jer, to je tehnička osoba. Ovo je skandalozno, netko liječi svoje komplekse. Ovo uopće ne doživljavam osobno', nastavio je Milanović.

'Nemojte liječiti komplekse'

'Kako se lobira po Bruxellesu, nemojte liječiti komplekse na ovaj način. Ja jako dobro znam tko su tajnici stranaka, jako dobro znam tko je tko u Bruxellesu i ja jako dobro znam da kao Zoran Milanović, šef opozicijski političar i saborski zastupnik, a prije toga međunarodni tajnik stranke, do nekoga mogu doć, a do nekoga ne mogu.'

Ovo je bijedno priopćenje bijednika iz Europske pučke stranke, rekao je Milanović

'Tu postoje brojni ograničavajući faktori, veličina naše zemlje i moje osobne sposobnosti i veze. Ali isto tako znam da među visokim dužnosnicima imam brojne kolege, prijatelje. Malo je pretenciozno govoriti o prijateljstvu, ali dobre kolege s kojima mogu ostvariti kontakt u svakom trenutku', nastavio je šef SDP-a.

'Kao prvo, ovdje se grubo zadire u Hrvatske unutarnje stvari, od strane jednog bezveznjaka. Ne bih to nikad rekao da si čovjek nije dopustio ovakvu slobodu. Ovo je jedan običan neodgovorni bezveznjak. I to će mu moji kolege u Bruxellesu reći u lice, jer ja s takvim posla ne želim imati.'

'On je neodgovorna osoba, a oni koji prosjače po Bruxellesu i vuku za rukave ovakve bezveznjake da pišu ovakva propćenja vam rade, gospođo Kosor, ono što se na engleskom kaže 'lip service', a znate što je to. Nemojte to raditi, pobogu', rekao je Milanović.

'To je 'lip service''

'Ja sam u srpnju bio na jednom visokom sastanku u Bruxellesu, ali vas nisam vidio na sastanku EPP-a. Vjerojatno ste zaboravili doći jer nije bilo prevoditelja. Ovo što ovdje izjavjlujem govorim pod punom moralnom odgovornošću, jer ovdje nema ničega kaznenog. Ovo je samo pitanje nemorala. Javnost mora znati kakvog su kalibra tajnici u Bruxellesu. To nisu osobe poput Jarnjaka ili Bačića, to su tehničke osobe, koje se u pravilu primaju na natječaju.'

'Takav čovjek je dao podršku Jadranki Kosor. Mašala, svaka čast', zaključio je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene