U Hrvatskoj živi oko 300.000 slabovidnih osoba. No, usluge liječnika ne trebaju samo oni. Još u studenom prošle godine takav pregled preporučio je ministar zdravstva reporteru Dnevnika Nove TV Mislavu Bagi! Na pregled je morao tada čekati 242 dana. Provjerili smo kakvo je stanje danas.


U Hrvatskoj živi oko 300.000 slabovidnih osoba. No, usluge liječnika ne trebaju samo oni! Još u studenom prošle godine takav pregled preporučio je ministar zdravstva reporeteru Dnevnika Nove TV Mislavu Bagi! Na pregled je morao tada čekati 242 dana. Provjerili smo kakvo je stan

Vezani članci Joe Biden vs Donald Trump - 3 Tko je Putinovo štene, a tko se zaključao u podrum? Ovo su najupečatljiviji trenuci  kampanje u SAD-u Milan Kujundžić (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Kujundžić pere ruke: Odgovoran sam za sve u zdravstvu, ali ne i za pad na ljestvici po kvaliteti i dostupnosti

Uoči sjednice Vlade reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago pitao je ministra zdravstva Milana Kujundžića kad misli početi provoditi reforme ili će i dalje krpati sustav s dvije milijarde kuna koje će iz proračuna dobiti iduće godine. ''Ovo sam shvatio kao šalu'', počeo je odgovarati Kujundžić, ali Bago je ustrajao da se radi o ozbiljnom pitanju.

''Ozbiljan odgovor slijedi. Uistinu se ozbiljne reforme događaju, a to što se naziva reformama nešto veliko ili malo, to je nešto drugo, ali ozbiljne stvari u pozitivnom smislu se događaju'', odgovorio je ministar zdravstva.

Na Baginu opasku da to nitko ne vidi, ministar je neprimjereno odgovorio: "Otiđite okulistu. Vi osobno, možda biste mogli''. Bago ga je upitao kako to razgovara, a ministar je rekao: ''Samo kažem, onaj tko ne vidi... Ozbiljni novinar vidi da se ozbiljne stvari događaju."

U studenom prošle godine - Mislav Bago je za pregled u KBC-u Zagreb trebao čekati 242 dana, u Splitu 122, u Rijeci 142, a u Osijeku 154 dana.

Provjerili smo kakvo je stanje danas: U KBC-u Zagreb na prvi pregled kod oftalmologa čeka se 141 dan. U KBC-u Split čeka se 118 dana, a ako takav pregled poželite obaviti recimo u Rijeci - čekat ćete 68 dana, i u Osijeku 81 dan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr