Ministar zdravstva Milan Kujundžić bahato je odgovorio na pitanje Mislava Bage kad će početi provoditi reforme.

Galerija


Uoči sjednice Vlade reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago pitao je ministra zdravstva Milana Kujundžića kad misli početi provoditi reforme ili će i dalje krpati sustav s dvije milijarde kuna koje će iz proračuna dobiti iduće godine.

Vezani članci Neizvjesna budućnost Milana Kuundžića - 5 Što će biti s ministrom Kujundžićem moglo bi biti jasnije već sutra. Evo tko bi ga mogao zamijeniti Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Koliko bi on čekao na pregled? Ministar Kujundžić poprilično se namučio čitajući s mobitela

''Ovo sam shvatio kao šalu'', počeo je odgovarati Kujundžić, ali Bago je ustrajao da se radi o ozbiljnom pitanju.

''Ozbiljan odgovor slijedi. Uistinu se ozbiljne reforme događaju, a to što se naziva reformama nešto veliko ili malo, to je nešto drugo, ali ozbiljne stvari u pozitivnom smislu se događaju'', odgovorio je ministar zdravstva.

Na Baginu opasku da to nitko ne vidi, ministar je neprimjereno odgovorio: "Otiđite okulistu. Vi osobno, možda biste mogli''. Bago ga je upitao kako to razgovara, a ministar je rekao: ''Samo kažem, onaj tko ne vidi... Ozbiljni novinar vidi da se ozbiljne stvari događaju.''

Na pitanje zašto onda dobiva dvije milijarde kuna da se pokrpaju rupe, Kujundžić je rekao da je to provokacija. ''Milijarde nisu dobivene, to je proračun, 750 eura po glavi stanovnika manje je nego što je potrebno za suvremenu medicinu, kamo sreće da imamo više'', zaključio je ministar.

Je li ministar financija Mislavu Bagi potvrdio da odlazi iz Vlade? Odgovarao kimanjem i prstima