Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vidite li ih vi?

Ministar Milan Kujundžić Mislavu Bagi: ''Ako ne vidite reforme u zdravstvu, idite okulistu''

Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar zdravstva Milan Kujundžić bahato je odgovorio na pitanje Mislava Bage kad će početi provoditi reforme.

Uoči sjednice Vlade reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago pitao je ministra zdravstva Milana Kujundžića kad misli početi provoditi reforme ili će i dalje krpati sustav s dvije milijarde kuna koje će iz proračuna dobiti iduće godine.

Pročitajte i ovo Marina Novaković Matanić ništa od reformi Ovo je ostavština bivšeg ministra: Za Kujundžićem ne žale ni pacijenti ni liječnici Milan Kujundžić afera nekretnine Prodali je sami sebi: Kujundžić je kuću kupio od propale tvrtke svoje supruge za tri puta manju cijenu

''Ovo sam shvatio kao šalu'', počeo je odgovarati Kujundžić, ali Bago je ustrajao da se radi o ozbiljnom pitanju.

''Ozbiljan odgovor slijedi. Uistinu se ozbiljne reforme događaju, a to što se naziva reformama nešto veliko ili malo, to je nešto drugo, ali ozbiljne stvari u pozitivnom smislu se događaju'', odgovorio je ministar zdravstva.

Na Baginu opasku da to nitko ne vidi, ministar je neprimjereno odgovorio: "Otiđite okulistu. Vi osobno, možda biste mogli''. Bago ga je upitao kako to razgovara, a ministar je rekao: ''Samo kažem, onaj tko ne vidi... Ozbiljni novinar vidi da se ozbiljne stvari događaju.''

Na pitanje zašto onda dobiva dvije milijarde kuna da se pokrpaju rupe, Kujundžić je rekao da je to provokacija. ''Milijarde nisu dobivene, to je proračun, 750 eura po glavi stanovnika manje je nego što je potrebno za suvremenu medicinu, kamo sreće da imamo više'', zaključio je ministar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene