Nakon što je ministar zdravstva Milan Kujundžić danas reporteru Mislavu Bagi, koji ga je pitao kada će se provoditi reforme, poručio da ode okulistu, Mislav je provjerio koliko bi na takav pregled morao čekati.

Galerija


Na pregled bi u KBC-u Zagreb čekao 242 dana pa je pogledao listu čekanja u KB-u Merkur, gdje bi čekao 100 dana.

Vezani članci Ivan Račan SDP-ov Ivan Račan o promjenama na političkoj sceni: ''Izgubili smo svoj put. Moramo ponovno izgraditi stranku gotovo od početka" Mislav Bago Komentar Mislava Bage: ''Mislim da je Miroslav Škoro romantičarski ušao u politiku. Mislio je da kako mu na koncertima svi plješću, da će mu tako pljeskati i u političkoj areni"

Ništa manje ne bi čekao ni u KBC-u Osijek – čak 154 dana, u KBC-u Rijeka čekat će 142, a u Splitu 122 dana. To su liste čekanja na prvi pregled kod oftalmologa, koje je objavio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

BROJ DANA ČEKANJA NA PREGLED:

KBC Zagreb: 242
KB Merkur: 100
KBC Osijek: 154
KBC Rijeka: 142
KBC Split: 122

Podsjetimo, uoči sjednice Vlade reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago pitao je ministra zdravstva Milana Kujundžića kad misli početi provoditi reforme ili će i dalje krpati sustav s dvije milijarde kuna koje će iz proračuna dobiti iduće godine.

''Ovo sam shvatio kao šalu'', počeo je odgovarati Kujundžić, ali Bago je ustrajao da se radi o ozbiljnom pitanju.

''Ozbiljan odgovor slijedi. Uistinu se ozbiljne reforme događaju, a to što se naziva reformama nešto veliko ili malo, to je nešto drugo, ali ozbiljne stvari u pozitivnom smislu se događaju'', odgovorio je ministar zdravstva.

Na Baginu opasku da to nitko ne vidi, ministar je neprimjereno odgovorio: "Otiđite okulistu. Vi osobno, možda biste mogli''. Bago ga je upitao kako to razgovara, a ministar je rekao: ''Samo kažem, onaj tko ne vidi... Ozbiljni novinar vidi da se ozbiljne stvari događaju.''

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr