"Gospodin Bunjac spominje Vijeće Europe i zaštitu mladih od nasilja, kada su sva ova tri mala miša pobjegla iz sabornice kada se glasalo o ratifikaciji konvencije o zaštiti žena", rekao je u svom izlaganju Andrej Plenković.

Galerija


Popodnevni dio današnje sjednice Sabora obilježila je rasprava o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, tijekom koje je ponovno zaiskrilo između premijera Andreja Plenkovića i oporbe, točnije Mosta i Živog zida.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o odluci Europske komisije: "Ovo je velik i važan dan i još jedan europski uspjeh Hrvatske" Andrej Plenković, Nikola Grmoja, Božo Petrov (Foto: Pixell) MOST bocnuo HDZ: "Jel' ste se stisli?", HDZ nije ostao dužan: "Stislo je vas odavno"

"Gospodin Bunjac spominje Vijeće Europe i zaštitu mladih od nasilja, kada su sva ova tri mala miša pobjegla iz sabornice kada se glasalo o ratifikaciji konvencije o zaštiti žena", rekao je u svom izlaganju Plenković.

Na to je reagirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković. "Upozorio bih predsjednika Vlade da je na neprimjeren način govorio i obratio se zastupnicima Živog zida. Da je zastupnik, dobio bi opomenu. Budući da te poslovničke mogućnosti nema, molim ga da to ne čini", kazao je Jandroković premijeru.

Potom je dao opomenu mostovcu Miru Bulju, koji je revoltiran premijerovom opaskom ustvrdio kako je Plenković povrijedio dignitet Sabora i saborskih zastupnika, "a dolazi iz europskih hodnika".

"Vidim da ćemo danas imati sportsku razmjenu", odgovorio je premijer Mostovu Nikoli Grmoji, koji je premijeru odgovorio: "Vama je u interesu čuvati ovu većinu, i upravo ste vi mali miš!" Premijer mu je potom odvratio: "Pa radije bih balansirao sa svima nego ikada više došao u situaciju da dođem u koaliciju s vama i vašom strankom."