Nakon što je emisija Provjereno objavila cijelu audiosnimku u kojoj bivši predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Ivan Nasić objašnjava kako su politički tajnik HDZ-a Ante Sanader i župan Blaženko Boban vršili pritisak da se na prošlogodišnjem javnom natječaju izabere tadašnji ravnatelj Dragomir Petric, stigle su i prve reakcije oporbe.

Galerija


Mostov Miro Bulj traži ostavku splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, koji je pred kamerom priznao kako se nije zalagao za tadašnjeg ravnatelja, već za poništenje natječaja. ''Nažalost, nema nikakve političke odgovornosti, nitko ne snosi odgovornost. Ovo sad kad je izašlo u javnost, najpristojnije bi bilo da podnese ostavku jer županija nema smisla. Ovo je dokaz da županija nema smisla'', poručio je Bulj.

Vezani članci Blaženko Boban (Foto: Provjereno) Skandalozna snimka do koje je došla ekipa Provjerenog pokazuje kako se biraju podobni, a ne sposobni Miro Bulj postavlja kamene temeljce (Foto: Dnevnik.hr) ''Obećanko'': Miro Bulj počeo postavljanje kamena temeljaca za Vladine nerealizirane projekte

Boban kaže da natječaj uopće nije poništen. ''Upravno vijeće je glasalo 2:2 i samim tim je natječaj derogiran'', rekao je župan.