Nada Murganić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Nada Murganić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić upozorila je u četvrtak na potrebu detaljne analize demografske mjere koju predlaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a odnosi se na priznavanje statusa majke odgojiteljice u cijeloj Hrvatskoj, po uzoru na Zagreb.


Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad taj status zatražile ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba, a Bandić je nedavno izjavio kako očekuje da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj.

Vezani članci Sandra Švaljek (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Švaljek na suđenju Bandiću: ''Nisam sudjelovala u donošenju odluka, gradonačelnik ih je donosio'' Dario Juričan (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Redatelj Milan Bandić: "Štovatelj si korupcije i želiš sudjelovati u korumpiranju cijele Hrvatske? Javi nam se!"

Murganić je uoči sjednice Vlade izjavila da osobno nije upoznata s najnovijim prijedlogom Milana Bandića kojemu je nedavno prošla inicijativa da se osiguraju proračunska sredstva za nabavu besplatnih udžbenika za učenike svih osnovnih škola u Hrvatskoj.

Istaknula je potrebu da se svaka mjera dobro analizira kako bi bila održiva i kontinuirana.

"To su preozbiljne stvari da bih govorila nešto osobno, iza toga treba stajati odluka Vlade i proračun", ističe Murganić. (Hina)