Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi

Ministrica Zlatar Violić poslala pismo ostavke: 'Ispričavam se zbog nedovoljne kontrole'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako neslužbeno doznajemo ministrica kulture Andrea Zlatar violić poslala je premijeru Zoranu Milanoviću svoju ostavku.

Premijer Zoran Milanović, je kako doznajemo, primio ostavku i na današnji dan razriješio ministricu. Nasljednika će imenovati nakon obavljenih konzultacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna optužena za peglanje kartice Počelo suđenje bivšoj ministrici Milanovićeve Vlade: ''Nisam kriva, sve je bilo za službene potrebe'' Slika nije dostupna Zbog zlouporabe položaja Podignuta optužnica protiv Andreje Zlatar Violić

No kako neslužbeno doznajemo HNS traži nasljednika i nje isključeno da se sve oduži te da Sabor novog ministra ili min istricu ne potvrdi do petka. Tako će se procedura vjerojatno završiti tek nakon Uskršnjih blagdana kada se zastupnici vraćaju na Markov trg.

Hoće li novi ministar kulture biti poznati dirigent?

Donosimo tekst ministričinog pisma premijeru;

Prema nalazu Državne revizije za 2013. godinu, u Ministarstvu kulture su podizana gotovinska sredstva korištenjem poslovne kreditne kartice izvan blagajničkog poslovanja. Na taj način je došlo do nepoštivanja Odluke o uvjetima korištenja kreditnih kartica (Narodne novine 5/12, 128/12 i 24/12). Prema istom nalazu revizije, do vremena obavljanja revizije (lipanj 2014) vraćen je cjelokupan iznos sredstava. Želim naglasiti da u nepravilnostima u poslovanju korištena sredstva nisu trošena nenamjenski. Svi putni nalozi su zatvoreni i odnose se na obavljanje putovanja.

Ministarstvo kulture prihvatilo je nalaze Društvene revizije, donijelo Uputu o postupanju s računima za reprezentaciju i Uputu o postupanju s putnim nalozima te ispravilo nepravilnosti navedene u reviziji.
Kao ministrica prihvaćam odgovornost za nepravilnost u računovodstvenom poslovanju i ispričavam se zbog nedovoljne kontrole i nepridržavanja propisa u financijskom poslovanju.

Iako su sva dugovanja podmirena smatram da je logična posljedica moje odgovornosti za nepravilnosti u financijskom poslovanju ostavka. Stoga ovime podnosim ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH.
Poštovani predsjedniče Vlade RH iskreno se zahvaljujem na povjerenju koje ste mi ukazali imenovanjem na mjesto ministrice kulture. Posebno bih htjela naglasiti da sam ponosna na gotovo tri i pol godine zajedničkog rada za vrijeme kojeg su u području kulture ostvareni značajni pomaci i projekti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene