Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministrica Kosor položila vijence kod Zida boli i Središnjeg križa u Aleji branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstvo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na čelu s potpredsjednicom Vlade i ministricom Jadrankom Kosor i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, položili su danas vijence i zapalili svijeće u povodu blagdana Uskrsa na Mirogoju, kod spomenika Zida boli i kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja.

Vijence su položili i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te kod Spomen obilježja na neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata - Kenotafa na Krematoriju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović uručio odlikovanja braniteljima Predsjednik i vrhovni zapovjednik Milanović uručio odlikovanja: ''Prošlo je 30 godina od Domovinskog rata, neke stvari postaju jasnije nego što su bile tada'' Slika nije dostupna POLOŽENI VIJENCI Obilježena 31. obljetnica vojno-policijske akcije "Kopački rit"

"Na taj simboličan način želimo još jednom iskazati svoje poštovanje žrtvi hrvatskih branitelja koji su dali živote za slobodnu, samostalnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku", rekla je ministrica Kosor nakon polaganja vijenaca.

Naglasila je kako je to i znak sjećanje za sve hrvatske branitelje i civile koje još uvijek tražimo i još su uvijek na popisu zatočenih i nestalih iz 1991. "Na današnji Veliki petak, njih je 1090", kazala je.

"Želimo i danas biti u mislima s njihovim obiteljima, pogotovo sa djecom hrvatskih branitelja koja su ostala bez roditelja i reći im da njihovo žrtva neće biti zaboravljena", poručila je ministrica Kosor.

U povodu uskrsnih blagdana na grobove i spomen obilježja poginulih i umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata predstavnici Udruge branitelja invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika "Podravke" postavili su hrvatske zastavice s natpisom "Da se ne zaboravi - bili su prvi kad je trebalo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene