Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Objasnila" otkud Mercedes

Ministrica Žalac nije zvučala baš uvjerljivo: "Automobil je od mojih roditelja i ne razumijem zašto se digla prašina oko toga"

Ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ministrica EU fondova Gabrijela Žalac tvrdi da je skupocjeni Mercedes E klase koji su novinari uočili u njezinu dvorištu u vlasništvu njezinih roditelja, koji su ga kupili prije dva mjeseca. Potom je rekla da je automobil zapravo u najmu te da će ga "vjerojatno kupiti". Izjavu je dala u Saboru uoči sjednice Kluba HDZ-a.

"Automobil u dvorištu je od mojih roditelja i ne razumijem zašto se digla prašina oko toga. Kada auto koji kupim bude u mom vlasništvu, prijavit ću ga u imovinskoj kartici. Auto su moji roditelji kupili prije dva mjeseca", izjavila je ministrica, koju su novinari pitali i zašto je automobil parkiran u njihovu dvorištu.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić o stanju na karticama - 1 objavljene imovinske kartice Pogledajte tko su najveći investitori u Vladi: Dio ministara nije bio impresioniran premijerovim nagovorom da ulože u trezorce i narodne obveznice Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci

"Auto stoji u mom dvorištu jer je brat dovezao svoj automobil kod roditelja pa nema mjesta", kazala je.

Na pitanje novinara nije li ipak riječ o rentanom automobilu, ministrica je kazala: "On je rentan kroz ugovor u najmu, a vjerojatno će ga kupiti."

Nakon toga je ipak rekla da će morati pitati roditelje hoće li ga otkupiti.

Na pitanje novinara kakav je njezin odnos sa šibenskim poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem, vlasnikom tvrtke za najam luksuznih vozila čiji je Mercedes u njezinu dvorištu, ministrica je odgovorila: "Poznajem ga i poznavat ću ga do kraja života."

Luksuzni Mercedes, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja, čiji dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice u Vinkovcima.

Upitana hoće li podnijeti ostavku ako se protiv nje podigne kaznena prijava zbog prometne nesreće u kojoj je nedavno ozlijedila djevojčicu, vozeći bez važeće vozačke dozvole, novinarima je kazala "hvala lijepa".

Suprug ministrice o spornom autu

Susjedi obitelji Žalac tvrde da je luksuzna limuzina parkirana u njihovu dvorištu već nekoliko mjeseci, a navodno ga vozi ministričin suprug Mario Žalac, piše Jutarnji list.

Doznaju da je automobil nov, registriran je 28. siječnja 2019. godine, no nitko od njihovih sugovornika nije htio reći u čijem je automobil vlasništvu.

"Automobil nije u vlasništvu niti u najmu obitelji Žalac", glasio je kratak odgovor iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a isti su odgovor poslali i na ponovljeni upit kojim su detaljno tražili informacije o vlasništvu, korištenju vozila te koliko se plaća najam.

Ministričin suprug rekao je da automobil nije njegov, ali nije htio odgovoriti čiji je. U slučaju da obitelj Žalac ima ikakve veze s tim automobilom, da je u njihovu vlasništvu ili dugoročnom najmu, to bi trebali prijaviti u imovinskoj kartici, u kojoj sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac s nevažećom je vozačkom dozvolom automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je istrčala na cestu. Dozvola joj je istekla u lipnju 2016. godine. Premijeru Plenkoviću ponudila je ostavku, no on ju nije prihvatio.

 

Aktualno Najavljen prosvjed zbog Bandićeva doktorata, on kaže: "Ki bi da bi, imam previše godina da bih puhao na hladno" +0 Branitelji ponovno kritiziraju Milana Bandića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatska Najavljen prosvjed zbog Bandićeva doktorata, on kaže: "Ki bi da bi, imam previše godina da bih puhao na hladno" 1/1 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene