Nakon najava da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dobiti počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu, na Facebooku je najavljen prosvjed. Bandić o doktoratu kaže: "Ki bi da bi".

Galerija


Putem Facebooka je za 26. ožujka u 11:55 sati na Trgu Republike Hrvatske najavljen prosvjed pod nazivom "STOP Nasilju nad Sveučilištem!" Organizator prosvjeda je Stjepan Perko, doktorand na zagrebačkom Sveučilištu, a u najavi događaja, stoji:

Vezani članci Kaos u Beogradu zbog konkurencije taksistima (Foto: screenshot CarGo) Kaos u Novom Beogradu: Policija blokirala cestu zbog oduzimanja vozila CarGoa, uhićen i odvjetnik Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Bandić traži sastanak s Plenkovićem zbog porezne reforme: "To je guljenje kože lokalnim jedinicama"

"Poziv svim doktorandima, studentima i profesorima sveučilišta u Zagrebu da se suprotstave braku Milana Bandića i sramotnog rektora Borasa. Nakon Dragana Čovića, Sveučilište novim nečasnim doktorom osuđuje tisuće onih koji će se osjećati sramotno zbog svog rada i pripadajuće titule.

Ovo Sveučilište je sramota! Rektor Boras, kojemu nije problematično prekrajati uvjete natječaja za vlastitu poziciju je najsramotniji Rektor u povijesti našeg Sveučilišta. Između svih, osam počasnih doktora Sveučilišta u Zagrebu su dobitnici Nobelove nagrade.

Redom je riječ o velikanima Lavoslavu Ružički (1940.), Vladimiru Prelogu (1952.), Nielsu Booru (1958.), Robertu Robinsonu (1960.), Werneru Heiselbergu (1969.), Doroty Crowfood Hodkin (1969.), Jeanu Daussetu (1986.), Linusu Paulingu (1988.) i Albertu Fertu (2008.). Ujedno, prestižnu titulu dobio je i "naš najveći um Nikola Tesla.

Ja kao doktorand na Sveučilištu izražavam najdublju sramotu što sam na doktorskom studiju Sveučilišta koje ima za narav mogućnost da se višestruko optuženom Milanu Bandiću dodjeli ikakva počast, a kamoli doktorska. Pozivam sve doktorande, studente, profesore i javnost na okupljanje ispred zgrade Sveučilišta u Zagrebu! Pokažimo da nas ima", napisao je Perak uz #sramimse.

Bandić: "To je još ki bi da bi"

Na osnivačkoj sjednici Županijske organizacije „Milan Bandić 365 Stranka rada i solidarnosti“ u utorak u Karlovcu, Bandić je govorio i o inicijativi Glazbene akademije da mu Senat Sveučilišta u Zagrebu dodijeli počasni doktorat za zasluge u gradnji nove zgrade te akademije.

"Što da komentiram, izvukao sam se na pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, pokoj mu duši, da je to još 'ki bi da bi', te da imam previše godina da bih puhao na hladno“, rekao je Bandić. (MT/Hina)

"Širom otvorite oči": Svi znaju da je gorivo opet skuplje, ali što je s proizvodima na koje odnedavno plaćamo niži PDV?