Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tvrde da nije njihov

Nitko ne zna čiji je skupocjeni Mercedes koji je mjesecima u dvorištu ministrice Žalac, ali ne i u imovinskoj kartici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvorištu obitelji ministrice Gabrijele Žalac parkiran je luksuzni Mercedes E klase koji nije naveden u njenoj imovinskoj kartici. Još uvijek se ne zna kome pripada taj automobil, a iz Vlade poručuju da će ministrica sve objasniti u srijedu ujutro.

Susjedi obitelji Žalac tvrde da je ta luksuzna limuzina parkirana u njihovom dvorištu već nekoliko mjeseci, a navodno ga vozi ministričin suprug, Mario Žalac, piše Jutarnji list

Pročitajte i ovo Josipa Čulina na sudu - 1 brojne afere Josipa Rimac stiže na sud: Nakon nedavnog razvoda promijenila i prezime Gabrijela Žalac afera softver Sud odbio zahtjev bivše ministrice: "Nema razloga za njihovo nekorištenje"

Doznaju da je automobil nov, registriran je 28. siječnja 2019. godine, no nitko od njihovih sugovornika nije htio reći u čijem je automobil vlasništvu. 

"Automobil nije u vlasništvu niti u najmu obitelji Žalac", glasio je kratak odgovor iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na upit Jutarnjeg lista, a isti su odgovor poslali i na ponovljeni upit kojim su detaljno tražili informacije o vlasništvu, korištenju vozila te koliko se plaća najam. 

Ministričin suprug je rekao da automobil nije njegov, ali nije htio odgovoriti čiji je. 

Iz Vlade su za Dnevnik Nove TV odgovorili da će ministrica Žalac u srijedu ujutro o tome dati izjavu prije kluba zastupnika HDZ-a.

U slučaju da obitelj Žalac ima ikakve veze s tim automobilom, da je u njihovu vlasništvu ili dugoročnom najmu, to bi trebali prijaviti u imovinskoj kartici, u kojoj sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna. Budući da dnevni najam ovog automobila stoji najmanje 1250 kuna, jasno je da je riječ o mjesečnom iznosu koji dobrano i s eventualnim popustom na dugoročni najam prelazi mjesečnu zaradu koju od plaće ima ministrica Žalac.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene