Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon priloga u Provjerenom

Inspekcija utvrdila propuste u liječenju bolesnika u splitskom KBC-u, oglasila se i liječnička komora

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Lavina reakcija na mito u splitskom KBC-u (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Lavina reakcija na mito u splitskom KBC-u (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr U slučaju liječenja Ivice Adžaipa u splitskom KBC-u došlo je do propusta (Foto: Dnevnik.hr) U slučaju liječenja Ivice Adžaipa u splitskom KBC-u došlo je do propusta (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
U slučaju liječenja Ivice Adžaipa u splitskom KBC-u došlo je do propusta, utvrdila je inspekcija Ministarstva zdravstva.

"U predmetu liječenja bolesnika I. A. obavljeni su zdravstveno-inspekcijski nadzori u KBC-u Split, ordinaciji izabranog liječnika te Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku" Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Saborski maraton U Saboru opet noćna rasprava? "Točku su stavili na dnevni red kada njima odgovara"

Temeljem dostupne medicinske dokumentacije i izjava liječnika koji su sudjelovali u liječenju bolesnika I. A., Stručno povjerenstvo mišljenja je da su učinjeni propusti u liječenju bolesnika, uz napomenu da se radilo o rijetkom kliničkom entitetu te učinjene protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu.

Zdravstvena inspekcija u skladu s ovlastima, a sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti cjeloviti predmet proslijedit će na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu", navodi se u nalazu inspekcije.

Vinko Ljubičić, odvjetnik kirurga tvri kako izvješće inspekcije nije pokazalo da je došlo do bilo kakvog kašnjenja operacije

"Ni ja ni moja stranka nismo imali neposredan uvid u cjelovito izvješće inspekcije. Prema onom što sam pročitao iz medija, načelno mogu reći da se to ukapa u moj stav od samog početka. Prije svega, potvrđeno je da se radi o iznimnom zahtjevnom i vrlo teškom bolesniku te posebnom entitetu. Treba utvrditi tko je i gdje učinio evenutalni propust koji bi mogao biti u uzročnoj vezi s posljedicom. Ovaj izvještaj nije potvrdio glasine da je došlo do bilo kakvog odgađanja liječenja pri operativnom zahvatu. Postupak će pokazati tko je u pravu, a mi tvrdimo da nije bilo kašnjenja operaciji niti bilo kakve greške prilikom rada liječnika", kaže Ljubičić.

Oglasili se iz Hrvatske liječničke komore

Iz Hrvatske liječničke komore poručuju kako nisu upoznati s mišljenjem donesenim od strane spomenutog Stručnog povjerenstva, kao niti od strane zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva.

"Ako Ministarstvo zdravstva dostavi Hrvatskoj liječničkoj komori cjelokupni predmet na daljnje postupanje, nadležno Povjerenstvo HLK-a će temeljem svojih statutarnih ovlasti isto razmotriti te donijeti mišljenje o opsegu i kvaliteti stručnog djelovanja liječnika u konkretnom slučaju", poročuju iz HLK. 

Podsjetimo, Provjereno je donijelo potresnu priču Ljubice Adžaip, koja je po savjetu medicinske sestre kardiokirurgu u ured odnijela ukupno 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga.

Inspekcija Ministarstva zdravstva pregledavala je dokumentaciju u vezi sa slučajem kardiokirurga protiv kojega je USKOK pokrenuo istragu zbog sumnje da je za žurne pretrage i operativni zahvat životno ugroženoga pacijenta od njegove supruge primio tri tisuće eura mita, no unatoč operaciji pacijent je umro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene