Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZNATA SVA IMENA

Objavljen popis najboljih: Ovih 510 hrvatskih nastavnika i profesora dobit će po 10.000 kuna bruto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još u svibnju ministrica Blaženka Divjak donijela je Pravilnik i pozvala javnost da predloži najbolje učenike. Danas, na Svjetski dan učitelja, 510 najboljih dobilo je po 10.000 kuna bruto.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 510 najboljih profesora i nastavnika u Hrvatskoj. U Nacionalnoj i sveučilišnoj  knjižnici u Zagrebu danas, na Svjetski dan učitelja, svi su dobili 10.000 kuna bruto. 

Pročitajte i ovo Nominacije za Večernjakovu ružu - 3 NOMINIRAN I FABIJAN PAVAO MEDVEŠEK Još jedno priznanje za Dnevnik Nove TV i Mislava Bagu: Nominirani su za Večernjakovu ružu - "Oni svaki dan daju sve od sebe da bi informirali ljude" Nominirani za nagradu Zlatni studio - 1 Novo veliko priznanje Novoj TV Trud i rad naših djelatnika opet je prepoznala publika i struka: Novoj TV četiri nominacije za nagradu Zlatni studio

Za to je još u svibnju, kad je predstavljen Pravilnik o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, osigurano pet milijuna kuna iz dražvnog proračuna. 

Tim pravilnikom propisani su i kriteriji vrednovanja. Od jednog do šest bodova, nastavnici mogu ‘zaraditi’ za mentorstvo učenicima na natjecanjima, za vođenje predavanja, radionica i edukacija, za rad u stručnim vijećima i udrugama, za izradu ili objavu stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, za vođenje projekata, unapređenje rada škole, ali i obrazovnog sustava u cjelini.

Na poziv se mogao javiti radnik koji je u godini ostvario najmanje 15 bodova iz barem tri kategorije i dokazao izvrsnost tako da je ispunio najmanje jedan od sljedećih kriterija: Izradio i primijenio istaknuti primjer uporabe inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno-obrazovnog rada u školi;
javno objavio istaknuti znanstveni ili stručni članak ili bes­platni, otvoreni digitalni obrazovni sadržaj kojim se potiče primjena novih nastavnih metoda rada; ostvario uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnog sustava, piše srednja.hr.

Popis najboljih učitelja pogledajte u priloženom dokumentu. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene