Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima ih još

Žunić nije bio jedini: Čak pet zaposlenika APN-a kupilo je ili je unajmilo POS-ov stan

Kakve koristi od svojih funkcija imaju državni dužnosnici, najbolje je pokazao sustav POS-ovih stanova. Kako nam je potvrđeno, bivši ravnatelj APN-a Krešimir Žunić nije jedini koji je kupio ili je u najmu POS-ovih stanova. Istovremeno, čeka se na potez DORH-a u slučaju sada već bivše načelnice Lovreća Anite Nosić.

Nakon Krešimira Žunića, sada već bivšeg ravnatelja APN-a, koji je sebi i sinu priuštio POS-ov stan, iz Ministarstva graditeljstva nam je potvrđeno kako je u najmu POS-ova stana u Zagrebu još jedan djelatnik te agencije. Riječ je o sadašnjem pomoćniku ravnatelja Damiru Vuletiću. No, tu brojka ne staje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velik interes Evo kako do POS - ovih stanova! Slika nije dostupna Stambena pitanja Ministar Vrdoljak: Najveći problem je kreditna sposobnost građana

"Prema do sad dostupnim informacijama, pet zaposlenika (bivših i sadašnjih) kupilo je ili je u najmu POS stana, a među njima je i pomoćnik Vuletić. Sam način na koji su stekli stanove ćemo još provjeriti, a ono što je za sad dostupno od informacija je da pomoćnik nije aplicirao za otkup stana", piše u priopćenju Ministarstva graditeljstva.

Nije aplicirao za otkup, ali je zato u jeftinom mjesečnom najmu od 1380 kuna, što je neusporedivo manje od tržišne cijene. U telefonskom razgovoru rekao nam je kako on i njegova obitelj imaju sve uvjete za najam stana, ali pred kamere ne želi. Zakon njemu ili drugim djelatnicima APN-a izričito ne brani najam ili kupovinu POS-ova stana.

A dok Ministarstvo graditeljstva češlja Vuletićev i slučajeve ostalih, sadašnjih ili bivših, APN-ovaca, čeka se i rasplet slučaja sada već bivše načelnice Lovreća, Anite Nosić.

Zbog subvencije za stan u Zagrebu promijenila je prebivalište i automatski ostala bez mandata. Ali, nastavila ga je obnašati, i pola godine za to primala plaću. Ima li u tome elemenata kaznenog djela?

"Općina se ovdje ne bi smatrala oštećenom, jer je činjenica da je ona svoju načelničku funkciju obavljala. iz javno dostupnih podataka proizlazi kako je ona imala pravo na taj subvencionirani kredit, i kako je istovremeno i obavljala svoju načelničku funkciju. dakle, nešto što je eventualno nemoralno, pa i protupropisno, ne znači samo po sebi da predstavlja i kazneno djelo", kaže odvjetnik Fran Olujić.

Fran Olujić Fran Olujić Foto: DNEVNIK.hr

Da bi kazneno odgovarala, prvo ju netko mora i tužiti. U općini o takvoj opciji šute, kao i u DORH-u.

"Državno odvjetništvo za sada se ni na koji način nije uključilo u istragu protiv bivše načelnice nosić, niti su bilo što poduzeli“, potvrđeno je Dnevniku Nove TV. Čekaju da internu istragu obave ministarstva uprave i graditeljstva.

"Državno odvjetništvo može i samo po službenoj dužnosti inicirati provođenje izvida kako bi utvrdilo je li počinjeno kakvo kazneno djelo. da li eventualno treba provesti izvide i utvrditi je li ovdje počinjeno kazneno djelo - svakako da treba", kaže Olujić

Ništa još DORH nije poduzeo ni po pitanju Krešimira Žunića. Iako je od trenutka, kada ga je ministar Štromar prijavio toj instituciji, prošlo gotovo dva tjedna.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene