Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vratit će novac

Načelnici Lovreća još uvijek nije stigao dokument kojim ona postaje bivša, razlog je tipičan za Hrvatsku

Anita Nosić, načelnica Lovreća, formalno je zatražila od Agencije za pravni promet nekretnina da se raskine ugovor o poticajima te najavila da će podmiriti sve svoje obveze. Iako je iz Ministarstva uprave još u petak poslan dokument kojim ona prestaje biti načelnica, poštar joj ga još uvijek nije uručio.

Načelnica Lovreća, Anita Nosić, najavila je da će odmah platiti 72 tisuće eura, koliko joj je ostalo od kredita za POS-ov stan u Zagrebu koji je kupila uz program Agencije za pravni promet nekretninama.

Pročitajte i ovo Poziv 1. dio - 3 Poziv Domagoja Mikića Ljudi kupili stanove, a žive u najmu: "Osjećamo se loše. Želimo ući u svoje stanove, po drugi put smo dobili pismo o odgađanju" Slika nije dostupna već bila u središtu afere Imaš kuću, vrati subvenciju za stan! HDZ-ova načelnica htjela izigrati zakon, a sad će je to skupo koštati

APN-u je poslala dopis kojim traži da se ugovor o poticajima s njom raskine. U tom je dopisu najavila da će podmiriti sve svoje obveze.

U APN-u su pojasnili da to znači da će odmah morati platiti cijeli iznos kredita, piše 24sata.

Gdje je zapeo dopis?

Iako je već trebala postati bivša, načelnici Nosić još uvijek nije stigao dokument koji bi to i službeno potvrdio. Dopis poslan poštom iz Zagreba u petak, još uvijek nije stigao do malenog mjesta u Imotskoj krajini.

Poštanski ured u općini Lovreć radnim danom otvoren je samo četiri sata. U nekim manjim zaseocima pošta se dostavlja samo utorkom i četvrtkom, no kako nam je potvrđeno iz Hrvatske pošte u ovoj ulici gdje se i nalazi općinska zgrada pošta se raznosi svakodnevno.

No za Ministarstvo uprave dvojbe nema. Mlada HDZ-ovka više nije na čelu Lovreća.

"Od službenog saznanja da je sad već bivša općinska načelnica odjavila prebivalište s područja Općine, tj. od 7. veljače 2020. godine, zamjenik općinske načelnice Petar Petričević obnaša dužnost općinskog načelnika. Navedena situacija nastupila je po sili zakona, a o istom smo izvijestili Općinu Lovreć“, stoji u očitovanju Ministarstva uprave.

Njezin nasljednik nam SMS-om poručuje tek kako nema komentara. A prije njegova preuzimanja Lovreća, Marijana Trogrlić, jedina oporbena vijećnica, očekuje temeljitu istragu.

"Ona nije mogla bit sama u tome i smatram da bi trebalo dobro pogledati šta se dešavalo u tom periodu. Moralo bi se stavit neki stop na tu Općinu, da državne institucije odrade svoj posao", kaže Trogrlić.

Stanovnici mjesta u kojem je Nosić uvjerljivo slavila u prvom krugu nevoljko staju pred kameru i mahom joj daju podršku.

"Ona je super"

Ivan Mustapić iz Lovreća kaže da se velike ribe ne može lako hvatati, pa se hvataju ove sitne. "Ona je radila pošteno, ukrala nije, odnijela nije", kaže Mustapić.

I Mirjana iz Lovreća također je na strani uskoro bivše načelnice. "Ona je super. Ne znam zašto su joj se dovezali. Ipak je cura, da se takve stvari pišu o njoj javno", rekla je Mirjana za Dnevnik Nove TV. Kada ju je novinar podsjetio da je načelnica prekršila zakon, Mirjana kaže da u to ne bi ulazila. 

"Neka institucije rade svoj posao. Ali trebali bi se otkriti tko stoji iza svega toga", kaže ova mještanka Lovreća. 

Stan u Španskom

Stan od 48 četvornih metara kupila je u ljeto 2017. u zagrebačkom naselju Špansko, a uz spremište i lođu ukupna korisna površina iznosi 57,4 kvadrata.

Za stan je dobila kredit od 80.000, uz kamatu od tri posto za prvih šest godina, a mjesečna rata iznosila je 3.536 kuna.

Porezni obveznici su joj trebali plaćali polovicu rate četiri godine, što znači da svaki mjesec za nju izdvajamo 1768 kuna, piše 24sata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene