Milan Kujundžić( Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Milan Kujundžić( Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je u četvrtak da je najavljene tužbe protiv predsjednika Mosta Bože Petrova, Mostove saborske zastupnice Ines Strenje Linić i saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića uputio Državnom odvjetništvu (DORH) i Hrvatskoj liječničkoj komori (HLK).


"Prepustimo sada državnim institucijama i HLK-u da procjene te tužbe. S obzirom na mjesto na kojemu sam, moja zakonska obveza bila je to procesuirati", izjavio je Kujundžić za Hinu.

Vezani članci Željko Jovanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Jovanović: "U Sabornici nas je samo deset, koji je smisao našeg rada?" Slika nije dostupna Jovanović odgovorio ministru: "Kujundžić se potpuno izgubio, Plenković ga treba najhitnije smijeniti"

Navodi kako se u prijavi protiv Petrova, Strenje Linić i Jovanovića DORH-u poziva na zakonsku odredbu u kojoj stoji da osoba ili grupacija koja obmanjuje i zastrašuje javnost za to treba odgovarati.

"Ovdje je unesen strah u hrvatsku javnost da sustav hitne pomoći u Hrvatskoj ne funkcionira te je nanesena šteta kredibilitetu hrvatske države", ustvrdio je Kujundžić.

Mnogo su mu puta, kaže ministar, veleposlanici koji su dolazili na sastanke naglašavali da su njihovi državljani zadovoljni hrvatskim zdravstvenim sustavom.

"Sada se postavlja pitanje - događa li se nešto ružno u Hrvatskoj sa zdravstvenog aspekta. To su vrlo ozbiljne prekršajne radnje i neka institucije procjene što su ti ljudi radili", poručuje Kujundžić.

Od HLK-a ministar pak traži da protiv troje liječnika političara pokrene disciplinski postupak radi trajnog oduzimanja liječničke licence.

"Radi se o vrlo teškim prekršajima. To što su oni izgovorili o liječnicima i sestrama je prestrašno. Ovdje je bačena ljaga na sustav i hrvatsko liječništvo i sestrinstvo", kaže Kujundžić.

V. d. predsjednik HLK-a Krešimir Luetić potvrdio je Hini da su iz Ministarstva zdravstva zaprimili zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka protiv troje liječnika.

O prijavi odlučuje Časni sud HLK-a na temelju očitovanja nadležnog povjerenstva, koje odlučuje je li zahtjev opravdan. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju