Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ostavku

Šefovi oporbenih stranaka raspravljali o inicijativi za opozivom Kujundžića

Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Šefovi oporbenih stranaka sastali su se i raspravljali o inicijativi za opozivom ministra zdravstva.

''Već duže vremena govorimo da gospodin Kujundžić ne može biti ministar. On je, da parafraziram jednog drugog političara, dokazano nesposoban političar i nedokazano sposoban liječnik. Mora otići i on i čitava Vlada'', rekao je Krešo Beljak iz HSS-a.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman i Andrej Plenković Opoziv Grlića Radmana Plenković odbrusio oporbi: "Inicijativu ćemo odbiti, partneri će biti uz HDZ. Izbori će doći, vi nećete dobiti većinsko povjerenje" Andrej Plenković HDZ likuje Sabor glasao o opozivu Plenkovića, zanimljiv je bio omjer ruku za i protiv: ''Koja blamaža, koji fijasko!''

''Ministar Kujundžić ignorira svoj problem, bavi se nekim drugim stvarima, ne onim čim se treba baviti. Jednostavno, ja bih to tako rekla, nije dorastao zadatku biti ministar'', ističe Anka Mrak Taritaš, predsjednica Glasa.

MOST ima više od 50 razloga zašto bi trebalo smijeniti ministra zdravstva Milana Kujundžića. Glavni razlog je, kažu, nepokretanje reformi u zdravstvu. Smatraju da treba provesti reformu hitne medicine te uvesti i hitnu helikoptersku pomoć, više dežurnih ljekarni te bolje organizirati turističke ambulante.

Ministar je propustio, kažu, ojačati ulogu domova zdravlja, ujediniti javnu nabavu, smanjiti liste čekanja, donijeti novi nacionalni plan razvoja bolnica te riješiti problem prekovremenog rada zdravstvenih radnika.

Trenutačnu situaciju i svoju budućnost u Vladi, komentirao je i ministar Kujundžić: ''Premijer odlučuje o meni. a pojedinci koji rade što rade, su rekli o sebi sve na način na koji rade''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene