Šefovi oporbenih stranaka sastali su se i raspravljali o inicijativi za opozivom ministra zdravstva.

Galerija


''Već duže vremena govorimo da gospodin Kujundžić ne može biti ministar. On je, da parafraziram jednog drugog političara, dokazano nesposoban političar i nedokazano sposoban liječnik. Mora otići i on i čitava Vlada'', rekao je Krešo Beljak iz HSS-a.

Vezani članci Suinicijator inicijative \"67 JE PREVIŠE\" Krešimir Sever gostuje u Dnevniku Nove tV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Krešimir Sever najavio sakupljanje potpisa za referendum: "Ljudi su se bojali da ćemo odustati, ali dobro smo se pripremili" Potpisivanje sporazuma o provođenju sistematskih pregleda hrvatskih branitelja (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Država nastavlja s besplatnim sistematskim pregledima za branitelje, osigurano više od 20 milijuna kuna

''Ministar Kujundžić ignorira svoj problem, bavi se nekim drugim stvarima, ne onim čim se treba baviti. Jednostavno, ja bih to tako rekla, nije dorastao zadatku biti ministar'', ističe Anka Mrak Taritaš, predsjednica Glasa.

MOST ima više od 50 razloga zašto bi trebalo smijeniti ministra zdravstva Milana Kujundžića. Glavni razlog je, kažu, nepokretanje reformi u zdravstvu. Smatraju da treba provesti reformu hitne medicine te uvesti i hitnu helikoptersku pomoć, više dežurnih ljekarni te bolje organizirati turističke ambulante.

Ministar je propustio, kažu, ojačati ulogu domova zdravlja, ujediniti javnu nabavu, smanjiti liste čekanja, donijeti novi nacionalni plan razvoja bolnica te riješiti problem prekovremenog rada zdravstvenih radnika.

Trenutačnu situaciju i svoju budućnost u Vladi, komentirao je i ministar Kujundžić: ''Premijer odlučuje o meni. a pojedinci koji rade što rade, su rekli o sebi sve na način na koji rade''.