Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počašćen je

Ministar Šustar potvrdio da je Janicu Kostelić predložio za pomoćnicu ministra za sport

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Doista sam počašćen i sretan što je Janica Kostelić uopće pristala da bude kandidat za tu dužnost', rekao je Šustar.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar potvrdio je u utorak da je predložio Janicu Kostelić za pomoćnicu ministra zaduženu za sport, te da će taj prijedlog biti upućen vladi na razmatranje i usvajanje na sjednici vlade u četvrtak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nude pomoć u stanovanju Širi se nova prijevara mailom, oglasilo se i Ministarstvo rada: "Savjetujemo da poruku obrišete" Suđenje Hrvatima u Zambiji Veleposlanik stigao kod njih Hrvati u Zambiji ni ovaj tjedan neće pred sud: Ministarstvo objavilo nove informacije, jedna posebno upada u oči

 

Ministar je istaknuo kako je Janica Kostelić svjetsko ime u sportu, s velikim brojem kontakata, pa je uvjeren da će i ta njezina umreženost biti na dobrobit hrvatskoga sporta.

"Doista sam počašćen i sretan što je Janica Kostelić uopće pristala da bude kandidat za tu dužnost", izjavio je ministar Šustar tijekom sudjelovanja na radionici "Strateško ulaganje u visoko obrazovanje: usklađivanje javnoga financiranja i ciljeva politike".

On je dodao kako njezini bogati kontakti otvaraju mogućnost da hrvatski sport dobije novac i iz europskih fondova i donacija, jer smo, dodao je, nevjerojatno talentirana nacija za sport.

Na novinarsko pitanje da li je imenovanje Janice Kostelić dogovorio s prvim potpredsjednikom vlade Tomislavom Karamarkom, Šustar je odgovorio: "Sve se mora iskomunicirati, jer je politika teška stvar koja traži puno komunikacije".

Ministar je zahvalio Tomislavu Karamarku za razumijevanje i strpljenje, jer su tražili pravu osobu za sport i uvjeren je kako je prava osoba i pronađena. Dodao je kako je posebno važno da se mlade koji su daleko od politike vrati u javni život.

Novinare je zanimalo i da li su na imenovanje Janice Kostelić pristanak dali i predstavnici MOST-a.

"Naravno, svi se moramo složiti", rekao je ministar Šustar.

On je ponovio kako je Janica Kostelić u onoj kategoriji koja je iznad svih prijepora, rasprava i dnevnih politika, te da je osoba koja nudi zajedništvo. Dodao je kako je puno razgovarao s kolegama iz MOST-a te da je uvjeren kako će oni, a i kolege iz oporbe, prihvatiti to rješenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene