Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoćnica ministra

Janica Kostelić ulazi u Vladu: Objasnila zašto je prihvatila ponudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća hrvatska sportašica svih vremena - Janica Kostelić - ulazi u Vladu Tihomira Oreškovića.

Najuspješnija hrvatska sportašica svih vremena, četverostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić trebala bi postati pomoćnica u ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS).

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Ni u MZOS-u, kao niti u kabinetu ministra Šustara u ponedjeljak navečer nismo mogli dobiti službenu potvrdu ove informacije, ali su djelatnici ministarstva HINA-i potvrdili da je Janica Kostelić proteklih dana u više navrata viđena u kabinetu ministra Predraga Šustara.

Otkad je formirana nova Vlada mjesto pomoćnika za sport bilo je upražnjeno, a u medijima se spominjalo više imena istaknutih sportaša među kojima su i nositelji olimpijskih odličja u košarci i vaterpolu, ali nitko nije spominjao ime naše najuspješnije sportašice svih vremena.

Iz Hrvatskog skijaškog saveza stigla je izjava Janice Kostelić povodom prijedloga za imenovanje na mjesto pomoćnice ministra sporta u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

'Prihvatila sam ovaj posao jer nakon sportske karijere želim i na druge načine doprinijeti sportu u Hrvatskoj, pogotovo u aspektu sporta i mladih. Ovaj angažman nije sportski teren, na kojem se osjećam kao kod kuće, te me zasigurno očekuju brojni izazovi. No, nadam se da ću zajedno s kolegama uspijeti prije svega približiti bavljenje sportom svima, a ponajviše mladim generacijama. Ovaj cilj smatram važnim jer je sport vrlo koristan i, ako tako mogu reći, zdrav za društvo u cjelini, naravno u kombinaciji s ostalim znanjima koja kroz život usvajamo. Mnogi su me posljednjih godina pitali zašto se ne uključim u sport na još neki način i prenesem dalje svoje iskustvo. Nadam se da ću u svojim nastojanjima u novoj ulozi imati široku podršku i da ću dobiti priliku na neki način vratiti sportu i Hrvatskoj ono što su sport i Hrvatska dali i učinili za mene', poručila je Janica.  (Hina/Ma.B.)

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene