Bosna i Hercegovina u iščekivanju je novog migrantskog vala. Zbog problema s kojim se sve teže nosi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić sastao se s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem kako bi zajedničkim snagama pokušali pronaći učinkovitiji način nošenja s migrantskom krizom.


BiH, kaže Radončić, ne može jamčiti kontrolu granice jer su im kapaciteti ograničeni, stoga očekuju da hrvatska ojača granicu sa svoje strane.

Vezani članci Migranti, ilustracija Ministar sigurnosti BiH: "Najmanje 100 tisuća migranata čeka priliku krenuti iz Grčke prema BiH i Hrvatskoj" Migranti u kampu Vučjak (Foto: Robert Anic/PIXSELL) - 8 U BiH uhićena tri muškarca dok su pokušavala u Hrvatsku prokrijumčariti migrante

"Sve ću učiniti da BiH ne bude parking za migrante. Mi sada imamo veći prioritet da zaštitimo domaće stanovništvo od ataka pojedinih migranata, to su sve mladi ljudi između 25 i 35 godina, nema tu ratnih izbjeglica", kazao je Radončić.

Ministar Božinović poručio je kako će se Hrvatska založiti da pomoć i sredstva budu usmjereni prema konkretnim potrebama sigurnosnih službi BiH.