Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zatečeni situacijom

Ministar tužio suvlasnika projekta: Potražuje desetke milijuna kuna

Ministar graditeljstva Ivan Paladina za svoj 10 postotni udio u vlasništvu projekta Kupari tužio je singapurskog suvlasnika koji drži preostalih 90 posto.

Ministar graditeljstva Ivan Paladina za svoj 10 postotni udio u vlasništvu projekta Kupari tužio je singapurskog suvlasnika koji drži preostalih 90 posto. Na zagrebačkom Trgovačkom sudu zaključena je rasprava, presuda će biti koncem svibnja.

Ministar potražuje desetke milijuna kuna, a financijska vještakinja na sudu je izložila kako bi prema jednoj metodi utvrđivanja vrijednosti ministar trebao dobiti više od 20 milijuna, a prema drugoj oko 5 milijuna kuna. I ministar i odvjetničko društvo koje ga zastupa su bez komentara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog obveznica IGH-a? DORH potvrdio da provode izvide o ministru Paladini

Pročitajte i ovo Projekt Kupari - 2 Traži 20 milijuna kuna Većinski vlasnici Kupara zgroženi tužbom ministra Paladine: "Tuži ih ministar čije Ministarstvo odlučuje o projektu"

"On je tužbom najprije tražio više od 60 milijuna kuna. Ako dobro shvaćam, sada traži oko 20 milijuna kuna, a prema metodi s kojom smo mi suglasni, njegov poslovni udio vrijedi oko 5 milijuna kuna", istaknuo je Fran Olujić, odvjetnik suvlasnika projekta Kupari.

Olujić je dodao da se njegove stranke ne bave politikom, kao i da ih ne zanima aktualna politička situacija u Hrvatskoj. "Međutim, oni su najblaže rečeno iznenađeni i zatečeni situacijom u kojoj se sada nalaze na sudu u postupku koji protiv njih vodi aktualni ministar upravo onog Ministarstva koje odlučuje o tome projektu", rekao je Olujić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene