Ministar graditeljstva Ivan Paladina za svoj 10 postotni udio u vlasništvu projekta Kupari tužio je singapurskog suvlasnika koji drži preostalih 90 posto.


Ministar graditeljstva Ivan Paladina za svoj 10 postotni udio u vlasništvu projekta Kupari tužio je singapurskog suvlasnika koji drži preostalih 90 posto. Na zagrebačkom Trgovačkom sudu zaključena je rasprava, presuda će biti koncem svibnja.

Ministar potražuje desetke milijuna kuna, a financijska vještakinja na sudu je izložila kako bi prema jednoj metodi utvrđivanja vrijednosti ministar trebao dobiti više od 20 milijuna, a prema drugoj oko 5 milijuna kuna. I ministar i odvjetničko društvo koje ga zastupa su bez komentara.

Ivan Paladina DORH potvrdio da provode izvide o ministru Paladini

Projekt Kupari - 2 Većinski vlasnici Kupara zgroženi tužbom ministra Paladine: "Tuži ih ministar čije Ministarstvo odlučuje o projektu"

"On je tužbom najprije tražio više od 60 milijuna kuna. Ako dobro shvaćam, sada traži oko 20 milijuna kuna, a prema metodi s kojom smo mi suglasni, njegov poslovni udio vrijedi oko 5 milijuna kuna", istaknuo je Fran Olujić, odvjetnik suvlasnika projekta Kupari.

Olujić je dodao da se njegove stranke ne bave politikom, kao i da ih ne zanima aktualna politička situacija u Hrvatskoj. "Međutim, oni su najblaže rečeno iznenađeni i zatečeni situacijom u kojoj se sada nalaze na sudu u postupku koji protiv njih vodi aktualni ministar upravo onog Ministarstva koje odlučuje o tome projektu", rekao je Olujić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju