Ivan Paladina
Ivan Paladina Foto: Davorin Visnjic

DORH je službeno potvrdio kako se protiv ministra Ivana Paladine provode izvidi.


"Nadležno državno odvjetništvo je povodom preostalih zaprimljenih kaznenih prijava zatražilo provođenje izvida koji su u tijeku, a o kojima, sukladno odredbi o tajnosti iz Zakona o kaznenom postupku, ne možemo davati pojedinosti, kao što ne možemo davati informacije ni o sadržaju kaznenih prijava u smislu što je predmet izvida", javlja Državno odvjetništvo.

Vezani članci Zlata Hrvoj Šipek "Ostavite nas na miru": Hrvoj Šipek tvrdi da nije premijer taj koji vrši pritisak na DORH Lada Zibar "To nisu stvari koje bi se smjele događati": Ćorušić prijavljen DORH-u, Komori i Ministarstvu

DORH ne objašnjava zbog čega se provode izvidi protiv ministra Ivana Paladine, no potvrđuje da su u prošlosti odbačene kaznene prijave protiv Paladine. Ovdje je pak riječ o novoj provjeri.

Iz tužiteljstva su u priopćenju napomenuli da su ranije odbačene kaznene prijave protiv Paladine te potvrdili da je riječ o novoj provjeri.

''S obzirom na to da je sam prijavljenik javno potvrdio činjenicu da su protiv njega podnesene kaznene prijave, DORH je u mogućnosti odgovoriti da je nadležno državno odvjetništvo, nakon provedenih izvida povodom pojedinih kaznenih prijava i analizom rezultata tih izvida, donijelo državnoodvjetničke odluke (rješenja o odbačajima kaznenih prijava) o čemu je obaviješten podnositelj prijava'', poručili su.

Index neslužbeno doznaje da se izvidi rade zbog stjecanja obveznica IGH-a.

Inače, Ivana Paldina najbogatiji je ministar u Vladi. On i supruga samo na štednji imaju 1,25 milijuna kuna. Vlasnik je stana od 119,87 četvornih metara u Zagrebu, u Zagrebu ima još neke nekretnine, posjeduje građevinska zemljišta, oranice, brod...

Novi ministar u imovinskoj kartici navodi i da ima potraživanje na osnovu vrijednosnog papira u iznosu 19,4 milijuna kuna.

Ima dva kredita u Podravskoj banci - od 10.150.000 kuna na 288 mjeseci, pri čemu mu je mjesečna rata 41.937,41 kuna (kamatna stopa 3,10 posto) te kredit od 305.000 eura na 360 mjeseci, uz mjesečnu ratu od 1230,73 eura (kamatna stopa 2,65 posto).

Na pitanje kako je stekao prvi milijun, Paladina je nedvano u Dnevniku Nove TV rekao da ne zna.

"Nisam nikad razmišljao u kojem trenutku sam došao do prvog milijuna, ne znam kuna ili eura. Ja znam kako sam sve stekao. Kako sam stekao prvi milijun, tako sam stekao sve", kazao je. Cijeli tadašnji razgovor pogledajte OVDJE.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju