Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASPAD BRODOGRADNJE

Ministar Horvat u 3. maju: Vlada nema osiguranu plaću za radnike brodogradilišta za rujan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Uljanika su objavili kako su u tijeku razgovori s ovrhovoditeljima da bi se račun odblokirao.

Ministar gospodarstva Darko Horvat stigao je nešto prije podneva u Rijeku, u posjet riječkom brodogradilištu 3. maj.

Pročitajte i ovo Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Pokazali interes Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro" Radnik Uljanika Denis (Foto: Dnevnik.hr) - 2 1500 otkaza u Uljaniku S otkazom i vrećicama u ruci: "I mladost i starost mi je tu, tako da srce me boli"

Cilj je posjeta od radnika i sindikata čuti kakva je trenutna situacija u riječkom brodogradilištu te da ih ministar upozna s aktualnim stanjem izrade novog Programa restrukturiranja brodogradilišta Uljanik, koji se mora uskladiti sa smjernicama Europske komisije, objavili su iz tog ministarstva.

Nakon sastanka s predsjednikom Uprave Uljanika Giannijem Rossandom te županom Zlatkom Komadinom i članovima sindikata koji djeluju u riječkom brodogradilištu Horvat je kazao kako bi sutra trebala u njegovo ministarstvo stići nova verzija programa restrukturiranja, nakon čega će oni provesti analizu. Ako ocijene da je program u skladu s uputama Europske komisije, poslat će ga u Bruxelles.

"Nakon što sutra dobijemo predmetni program restrukturiranja, u njemu se dosta toga govori o 3. maju i prvi put 3. maj sagledavamo da se pojavi kao samostalni gospodarski subjekt i da se samo za njega u nekom trenu pojavi ili kupac ili strateški partner", rekao je Horvat.

Na pitanje hoće li radnici dobiti plaću za rujan, odnosno jesu li sredstva osigurana, kazao je: "Mi s aspekta Vlade osiguranu plaću za deveti mjesec nemamo, postoji blaga perspektiva, ona nije jasna, i ja sam vrlo korektno i radnicima i sindikatima tu situaciju iznio", rekao je Horvat.

Predrag Knežević, sindikalac iz 3. maja, kazao je kako oni unatoč tome što nije sigurno da će dobiti plaću do 15. u mjesecu - neće izaći na ulice.

Iz pulskog brodogradilšta Uljanik, koje posluje u istoj grupi kao i 3. maj, danas su na Zagrebačkoj burzi objavili: "Obavještavamo investicijsku javnost da je račun društva Uljanik d.d. blokiran. U tijeku su pregovori s ovrhovoditeljima oko deblokiranja računa."
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene