Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gost večerašnjeg Dnevnika Nove TV u 19:15 bit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs.


S ministrom ćemo razgovarati o tome hoće li njegovi prijedlozi napokon uvesti reda u sustav, što to znači za studente i one koji tek planiraju upisivati studij te kako komentira argumente žestokih kritičara njegovog prijedloga, da im ukida autonomiju i radi protiv znanosti.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi model školarina: Tko će plaćati studij, a tko ne? Slika nije dostupna Sporazum o realizaciji druge faze izgradnje kampusa Borongaj

Jedna od najvažnijih stavki novog prijedloga Zakona je odluka o ukidanju školarina, kako bi se, plan je ministra Fuchsa, 'osiguralo da znanost i visoko obrazovanje djeluju u interesu čitavog društva, a ne u interesu pojedinaca i pojedinih skupina te da ono bude svima jednako dostupno'.

Dnevnik Nove TV želi doznati hoće li ovaj prijedlog omogućiti rast broja visokoobrazovanih građana, hoće li se povećati ugled domaće znanosti u svijetu, koliko će koštati studij...

 

No, kako i pod kojim uvjetima se sve to planira ostvariti, kao i druge važne informacije o novom prijedlogu zakona, doznajte u razgovoru s ministrom Radovanom Fuchsom u Dnevniku Nove TV u 19:15.