Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šime Erlić

Ministra sustigli grijesi iz prošlosti: Sud ga je kaznio zbog prekršaja koji je počinio prije ulaska u Vladu

Razotkrivanje Šime Erlića - 5
Razotkrivanje Šime Erlića - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Ministar Erlić kažnjen je na Općinskom sudu zbog prekršaja koji je počinio prije nego li ga je premijer pozvao u Vladu. Priznao je krivnju.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić kažnjen je s 215 eura zbog prekršaja koji je počinio prije nego li je postao ministar.

Kad se vraćao iz Zagreba za Zadar u siječnju 2022. godine u večernjim satima policijske su kamere snimile da kroz naselje vozi 95 kilometara na sat. To je otprilike za trećinu više nego što je dozvoljeno jer su ograničenja kroz naselja 50 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo Gorivo, ilustracija - 3 Loše vijesti Od ponoći poskupljuje gorivo: Nakon dugo vremena probija se granica cijene

Erlić je odmah uložio žalbu, ali ga je naposljetku Općinski sud kaznio. On je u pisanoj obrani grešku priznao, ali i zamolio da mu se uzme u razmatranje činjenica da u poslovne svrhe na tjednoj razini putuje na relaciji Zadar - Zagreb, prenio je Jutarnji list.

"Navedeni prekršaj počinio sam vozeći se iz Zagreba, a obzirom na to da se radi o mojoj redovnoj ruti, pazim da se pridržavam prometnih ograničenja. Tako da su ovakvi prekršaji iznimka. I ubuduće ću biti pažljiviji i neću kršiti ograničenja", poručio je.

Pročitajte i ovo Slovenija solidarna - 5 ujedinjeni susjedi Prizorima katastrofe u Sloveniji prkosi zajedništvo: "U ovom trenutku hitno su nam potrebni lijekovi jer se infekcije već javljaju"

Sud je u obzir uzeo njegovo priznanje krivnje kao i činjenicu da nije ranije kažnjavan te mu je izrekao novčanu kaznu ispod najniže zakonom propisane jer smatra da će se i time postići svrha kažnjavanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene