Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ujedinjeni susjedi

Prizorima katastrofe u Sloveniji prkosi zajedništvo: "U ovom trenutku hitno su nam potrebni lijekovi jer se infekcije već javljaju"

Aktualno Galerija Slovenija solidarna - 1 Slovenija solidarna - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slovenija solidarna - 2 Slovenija solidarna - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slovenija solidarna - 3 Slovenija solidarna - 3 Foto: DNEVNIK.hr Slovenija solidarna - 4 Slovenija solidarna - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slovenija solidarna - 5 Galerija 1/5 >>
Sutra će se cijela Slovenija udružiti u pomoći ljudima pogođenim poplavama. Proglašen je Dan solidarnosti i neradni dan kako bi svi mogli svojim susjedima, poznanicima, ali i potpunim strancima pokazati da nisu sami.

Prizorima katastrofe diljem Slovenije prkosi zajedništvo.

"Živim tamo gore i idemo pomagati tetama, ali inače svi su tu, moja obitelj, sve tete, jedna teta je umrla, nažalost. Pomažemo koliko možemo, ali tko je tu, moramo pomagati jedni drugima", ispričala je jedna Slovenka.

Malim koracima idu naprijed, uz pomoć mnogobrojnih volontera iz cijele zemlje.

"Mnogo je dobrih ljudi ovdje, svaki dan se dogodi neko čudo, ne mogu vjerovati što se već dogodilo u tjedan dana", rekao je Metke Brishnik.

Desetak dana od početka poplava i dalje se otklanjaju nanosi voda. Unatoč raščišćavanju neka područja Koruške i doline Savinje i dalje su prometno odsječena.

Pročitajte i ovo Nizama Hećimović, Nermin Sulejmanović Za Dnevnik Nove TV ''Ako je to istina...'' Ministar komentirao navode da je ubojici lokaciju supruge otkrila policajka

"Mi prijatelji smo se organizirali, utovarili bagere, brusilice i idemo, akcija. Dobro se dobrim vraća, dobrim ljudima u ovakvim vremenima treba pomoći", ispričali su lokalci.

Stotine kuća tek čekaju rušenje. Najveću opasnost predstavlja aktivacija više stotina klizišta.

"Još nitko nije došao reći li gore sigurno, hoće li doći dolje, to nas brine, koliko toga još ima gore. Da barem netko zna je li sigurno ili ne, jer smo još uvijek u kući, jer pucamo", rekla je Sonja Smrečnik.

Nogometno igralište Dravograda postalo je helidrom, odakle stiže pomoć i hrana za odsječene dijelove Mežiške doline.

"U ovom trenutku hitno su nam potrebni lijekovi jer se infekcije već javljaju", rekao je Miran Korošak.

Pročitajte i ovo Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 1 oglasilo se ministarstvo Štrbac iz Atene: ''Nove snimke su iznimno važne, čak i grčki mediji kažu...''

Poplave koje su pogodile Sloveniju krajem prošlog tjedna proglašene su najgorom prirodnom katastrofom. Dvije trećine zemlje je devastirano, mnogi su izgubili svoje domove, a šest osoba je izgubilo život.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene