Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskorištavanje složene situacije

Ministar Božinović: Hrvatska bi se mogla naći na meti terorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki dužnosnici iz Europe i svijeta analizirali su na Croatia Summitu nastavak proširenja EU, koje bi se opet moglo naći pred zastojem.

Terorističke bi skupine mogle iskoristiti složenu situaciju, a i Hrvatska bi zbog svoje dugačke morske granice mogla biti ugrožena, upozorio je danas, govoreći o sigurnosnim aspektima nakon Arapskog proljeća te nestabilnosti koje još traju, hrvatski ministar obrane Davor Božinović na Croatia Summitu u Dubrovniku. Hrvatska bi kao nova članica EU mogla imati značajnu ulogu u stabilizaciji tog dijela svijeta, istaknuto je.

Pročitajte i ovo Davor Božinović "On se žalio na buku" Splitski dogradonačelnik policiji prijavio HDZ-ov skup, Božinović kaže: "Besposlen pop i jariće krsti" Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije"

Osim sigurnosne situacije, visoki dužnosnici iz Europe i svijeta analizirali su nastavak procesa proširenja Europske unije koji bi se mogao naći pred novim zastojem. Hrvatska će se, ponovljeno je, zalagati za proširenje na zemlje u regiji, čime bi se, među ostalim, izbjegla situacija koji je Hrvatska imala sa Slovenijom, a koju je u jučer slovenski premijer Pahor nazvao 'paklom', no da se dogovor o Arbitražnom sporazumu isplatio, što bi trebao postati model rješavanja problema.

No, samo članstvo u EU nije dovoljno bez ekonomske komponente. Kako je istaknuo estonski ministar vanjskih poslova Urmas Paet, stabilna makroekonomska politika iznimno je značajna za razvoj, a visoki vanjski dug može otežati privlačenje stranih investicija. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene