Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija Republike Srpske naglašava kako je Milovanoviću u bijegu pomogla sofisticirana oprema, tj. alarm koji se uključio kad su se policajci približili kući.


Ipak ostale informacije ukazuju na to da je Milovanović pobjegao nakon što je obaviješten da počinje potraga za njim. 

Vezani članci Slika nije dostupna Uoči početka suđenja za ubojstvo Pukanića predao se B. Gudurić Slika nije dostupna Policija RS uključena u istragu ubojstva Ive Pukanića

>> Milovanović je još uvijek u BiH?

>> Policija se fokusira na naručitelje ubojstva

>> Kod Doboja pronađena Milovanovićeva kaciga

Od Doboja kroz šume i planine navodno je stigao u Višegrad gdje čeka pogodan trenutak za prebacivanje u Srbiju. Tamo postoji desetak ilegalnih prijelaza koji su godinama služili Karadžiću i Mladiću za skrivanje. Milovanovića traže i zajedničke hrvatsko- bosanske patrole na Savi.

Već godinama za Milovanovićem potraga vode tri države. Zbog optužbi o ratnom zločinu, ubojstvima, krađama, a unatoč tome on je mirno živio u zgradi u centru Doboja poznatijoj kao Ljubičica. Jedno vrijeme radio je u obližnjoj pekarni, vjerojatno pod lažnim imenom. 

>> 'Ja ne mogu organizirati kupnju kutije cigareta, a kamoli ubojstvo'

Iako još nije otkriven nalogodavac ubojstva Ive Pukaniće, njegova supruga Mirjana ovaj će tjedan napustiti Sigurnu kuću i vratiti se u Zagreb. Njezina odvjetnica Višnja Lasan Drenški smatra da bi se policijska zaštita Mirjane Pukanić trebala nastaviti i nakon dolaska u Zagreb. 

Nakon izolacije u Sigurnoj kući živjet će sama u svome stanu i poštovati odluku svoje 17-godišnje kćeri da nastavi živjeti s domaćicom u obiteljskom stanu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju