Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ja ne mogu organizirati kupnju kutije cigareta, a kamoli ubojstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Može li policiji korisne informacije dati supruga Ive Pukanića? Predsjednik Stjepan Mesić je policiji sugerirao da bi i nju trebalo ispitati, a novoimenovani načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec rekao je da policija zna što i kako treba raditi.

'Mogu me ispitati, ako treba i na poligraf staviti, ja s tim nemam nikakve veze i to što mi se želi imputirati jako je bezobrazno i zločesto', rekla nam je u telefonskom razgovoru Mirjana Pukanić, koja se i dalje nalazi u Sigurnoj kući.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kosor ima pravo na čuđenje' Mesić: Iz Hrvatske su iscurile stotine milijuna eura Slika nije dostupna Mirjana Pukanić oslobođena krivnje za kokain

U Mirjanu Pukanić prstom je uperio predsjednik Mesić, rekavši kako bi i nju trebalo ispitati jer bi možda mogla dati neke važne informacije koje bi mogle dovesti do naručitelja i izvršitelja atentata u kojem su smrtno stradali Ivo Pukanić i Nikola Franjić.

>> Primljena 51 dojava građana, Sina Karli pod policijskom zaštitom

>> 'Bilo bi licemjerno da odem na sprovod'

>> Mesić: Sada ni ja nisam siguran

'Možda je to rekao u afektu. Ja ne mogu organizirati da kupim kutiju cigara, a kamoli nečije ubojstvo, niti bi mi to palo na pamet, niti kome želim nešto tako monstruozno', kaže supruga Ive Pukanića, s kojim je bila u brakorazvodnoj parnici.

Ivo je mojoj prijateljici rekao da bi kuća na Ribnjaku trebala biti novogodišnji poklon za mene Mirjana Pukanić Osim toga, tvrdi kako o poslovima svojeg supruga nije znala ništa.

'Ja dvanaest godina nisam ušla u Nacional i što sam ja mogla znati o njegovim poznanstvima? Ja ne znam ništa o njegovim poslovima, većinu sada doznajem iz medija', tvrdi Mirjana Pukanić.

No, predsjednik, a čini se i Pukanićevi suradnici, uvjereni su da bi upravo Mirjana Pukanić mogla dati ključne informacije.

'Znate, moja žena ima puno spoznaja o onome što ja radim.
Ali ona je bila mjesecima u Sigurnoj kući. Da, ali zar vi mislite da se atentat priprema dan prije? To ponekad traje i godinama, izjavio je jučer predsjednik Mesić.

Iako, umjesto sugestije da se ispita Mirjana Pukanić, dojam je da je Mesić, kao dužnosnik koji potpisuje imenovanja u tajnim službama, prije svega trebao u tim krugovima ispitati prijeti li Pukaniću opasnost i je li zaštićen, s obzirom na to da je sam rekao kako mu je Pukanić povjerio da se boji za život i da nema adekvatnu zaštitu.

Inače, brakorazvodna parnica Pukanićevih trebala je početi za nešto više od mjesec dana. Još uvijek se ne zna je li Ivo Pukanić imao oporuku i kako će se dijeliti njegova imovina.

A u jednom od scenarija imovina se spominje kao motiv.
Osim udjela u Nacionalu, koje je uglavnom još prije godinu dana prodao, iza Pukanića ostaju skupocjeni vozni park, ali i luksuzni stan u Importanne galeriji te nova obiteljska vila s pogledom na park Ribnjak, koja se trenutačno renovira.

'O kupnji kuće na Ribnjaku doznala sam kad sam izašla iz Vrapča, prije o tome ništa nisam znala niti mi je rekao. A kuća je kupljena navodno početkom godine, jednoj mojoj prijateljici rekao je da ta kuća treba biti poklon meni za Novu godinu', kaže Mirjana Pukanić.

No, pitanje je treba li uopće policija trošiti vrijeme na motive vezane za bračne odnose ili se valja koncentrirati na poslove kojima se bavio i ljude s kojima je surađivao.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene