Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči izvanrednih izbora

Milinović: "Plenković mora voditi računa tko mu je smjestio listu i tko mu radi o glavi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Milinović predstavio je svoju listu za predstojeće izvanredne izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije koji će se održati 10. ožujka 2019.

"HDZ će imati najgori izborni rezultat u povijesti u Ličko-senjskoj županiji, a kada sam vidio listu uvjeren sam u pobjedu liste koju predvodim ja", započeo je Darko Milinović predstavljanje svoje liste s kojom izlazi na izbore.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

"Ono što je možda zanimljivo, na mojoj listi ima 74 posto članova HDZ-a. Imamo više članova HDZ-a na mojoj nezavisnoj listi nego što ih HDZ ima na svojoj. O tome mora voditi brigu predsjednik stranke Andrej Plenković. Tko mu je smjestio listu i tko mu radi o glavi", kaže Milinović.

"Darko Milinović je bio nepoželjan u svojoj stranci, ali nikada ne bi doveo u ovakvu situaciju svog predsjednika stranke kao što je to napravio lokalni HDZ. Očekujem od Plenkovića da se ogradi", rekao je Milinović. Kaže kako su razne Kapulice slagale listu i pokazali da nemaju lidera na području Ličko-senjske županije, piše N1.

Zatim se osvrnuo na zastupljenost žena na listama. "Mi ne podržavamo Istanbulsku konvenciju. Stranka koja podržava Istanbulsku ima 22 posto žena, samo sedam žena na listi. Lista koju ja predvodim, imamo 55 posto žena, 17 žena i 14 muškaraca. Mi nećemo dozvoliti da se omalovažava žena, Ličanka, majka, kraljica, kako se kaže u pjesmi".

"Ako Plenković i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski, ako se ne ograde, to znači da Andrej Plenković podržava diskriminaciju žene. Na mojoj listi među prvih 13 kandidata je 7 žena, na listi HDZ-a su među prvih 13, to je sramno, tek dvije žene."

Istanbulska potpisana s figom u džepu

Milinović je predložio da ljudi na listi HDZ-a i dalje mogu ostvariti žensku kvotu tako da se "Marijan Kustić premimenuje u Marijanu Kustić" te je nastavio nabrajati ostala imena s liste i njihove ženske inačice.

"Želim da sa mnom žene preuzmu lidersku ulogu u Ličko-senjskoj županiji", rekao je Milinović. "Nisam bio dobar dok sam bio u HDZ-u, ali ovo se ne bi dogodilo da sam ja u HDZ-u, sada mi je drago što nisam član HDZ-a". Smatra da je ovakva lista kukavičje jaje i dokaz da je Istanbulska potpisana s figom u džepu.

"Nećete iz Like slati poruke diskriminacije žene. Ponosna, katolička Lika vam to neće dopustiti". Pohvalio je Vladu što je, kako kaže, ubrzala raspisivanje izbora kako bi se što prije konstituirala županijska skupština jer, kaže, već gube sredstva iz Europskih fondova zbog ovoga.

"Ja ću dobiti između osam i 12 vijećnika, otvoren sam za sve političke opcije uključujući i HDZ jer sam spreman sve napraviti da saniramo štetu. U drugom mjesecu ide omotnica za 30 milijuna kuna za energetsku obnovu, a sljedeća je za tri godine - to je karakteristika rušenja proračuna", zaključio je Milinović predstavljanje svoje liste za izvanredne izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene