Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je razgovarao s predstavnicima stanara zgrade u Ulici Josipa Slavenskog u Prečklom o pružanju pomoći u sanaciji štete nastale od eksplozije, gdje je istaknuo da se ljudima u nevolji treba pomoći te je dogovoreno da će zgradu čuvati zaštitar.

Galerija


"Predstavnici su Bandića izvijestili o situaciji u zgradi i zamolili ga za pomoć koju im je on i obećao. Pritom je gradonačelnik naglasio da se procedura i zakoni moraju poštovati, ali i da se ljudima u nevolji treba pomoći", stoji u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Vezani članci Sandra Perković svjedočila u slučaju Milana Bandića - 1 Na suđenju Bandiću svjedočila Sandra Perković: "Šefe, ja sam na pripremama...", "Doći će vozač po tebe" Djelatnici kadrovske Zagrebačkog holdinga svjedočili u aferi Agram - 2 Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću: Djelatnici kadrovske ne znaju je li 15 zaposlenih u Holdingu zadovoljavalo uvjete

Istaknuto je da je zgrada osigurana, a pregovori između upravitelja zgrade i predstavnika osiguravateljske kuće su u tijeku.

Stanarima je najveći problem što u zgradi od devet katova dizalo nije u funkciji. Čeka se da Zavod za integralnu kontrolu obavi poslove pregleda i ispitivanja dizala te procijeni stanje kako bi se moglo krenuti u sanaciju. Dogovoreno je da će od utorka zgradu čuvati zaštitar.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih gradskih ureda i službi, upravitelj Hrvoje Krajna iz društva za upravljanje i održavanje stambenih zgrada 'Stan' te predstavnik suvlasnika Josip Sosa.

Policija istražuje kako je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave prije desetak dana uslijed čije je eksplozije lakše ozlijeđena 63-godišnja žena.

U eksploziji su nastala oštećenja na svim stanovima i zajedničkim prostorijama na 8. i 9. katu zgrade, a oštećen je i dio 7. kata te okno dizala. Narušena je statika zgrade od 7. do 9. kata. (Hina)

Horor u Zagrebu: Sa zgrade pao ogroman krov, vjetar nosio dijelove lima, klima-uređaja i dimnjaka