Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je razgovarao s predstavnicima stanara zgrade u Ulici Josipa Slavenskog u Prečklom o pružanju pomoći u sanaciji štete nastale od eksplozije, gdje je istaknuo da se ljudima u nevolji treba pomoći te je dogovoreno da će zgradu čuvati zaštitar.

Galerija


"Predstavnici su Bandića izvijestili o situaciji u zgradi i zamolili ga za pomoć koju im je on i obećao. Pritom je gradonačelnik naglasio da se procedura i zakoni moraju poštovati, ali i da se ljudima u nevolji treba pomoći", stoji u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Vezani članci Okretište čuvaju zaštitari (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) - 1 Okretište u Prečkom danas čuvaju zaštitari, obitelj Maršanić primio Milan Bandić: "Čekamo rješenje do kraja dana ili zaoštravamo mjere!" Zgrada u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) Sveprisutni Bandić još nije posjetio stanare zgrade koju je oštetila snažna eksplozija: "O tome ćemo u Zagrebu"

Istaknuto je da je zgrada osigurana, a pregovori između upravitelja zgrade i predstavnika osiguravateljske kuće su u tijeku.

Stanarima je najveći problem što u zgradi od devet katova dizalo nije u funkciji. Čeka se da Zavod za integralnu kontrolu obavi poslove pregleda i ispitivanja dizala te procijeni stanje kako bi se moglo krenuti u sanaciju. Dogovoreno je da će od utorka zgradu čuvati zaštitar.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih gradskih ureda i službi, upravitelj Hrvoje Krajna iz društva za upravljanje i održavanje stambenih zgrada 'Stan' te predstavnik suvlasnika Josip Sosa.

Policija istražuje kako je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave prije desetak dana uslijed čije je eksplozije lakše ozlijeđena 63-godišnja žena.

U eksploziji su nastala oštećenja na svim stanovima i zajedničkim prostorijama na 8. i 9. katu zgrade, a oštećen je i dio 7. kata te okno dizala. Narušena je statika zgrade od 7. do 9. kata. (Hina)

Horor u Zagrebu: Sa zgrade pao ogroman krov, vjetar nosio dijelove lima, klima-uređaja i dimnjaka