U eksploziji u zagrebačkom kvartu Prečko oštećena je imovina. U stanove su letjela ulazna vrata, padali su prozori. Sumnjalo se da je uzrok curenje plina, a onda je uslijedio novi šok. Eksplodiralo je nešto nalik bombi.

Galerija


Dio štete nadomjestit će tvrtka koja upravlja zgradom, dio pak, nažalost sami vlasnici stanova. Više nam je pojasniti Denis Grudelj, direktor tvrtke koja upravlja zgradom.

Što će stanari morati platiti sami, a što ćete vi sanirati?

Vezani članci Zgrada u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) Sveprisutni Bandić još nije posjetio stanare zgrade koju je oštetila snažna eksplozija: "O tome ćemo u Zagrebu" Mjesto eksplozije u zgradi u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pogledajte u Dnevniku Nove TV: Eksplozija im ozbiljno oštetila zgradu, tko će pomoći stanarima?

Štete na zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade pokrivaju sredstva pričuve iz zgrade osiguranjem, a šteta nastala unutar stanova na privatnom inventaru pokrivaju sami suvlasnici. Ako netko ima osiguranje može to pokriti osiguranjem.

Jesu li sve zgrade osigurane?

Zakonska je obaveza osiguranje zgrade. Jedna je to od prvih stvari koja se radi kod svake nove zgrade, osiguranje od požara, elementarne nepogode, eksplozije, dodatno osiguranje odgovornosti. Ova zgrada ima i to. Tako da bi sve trebalo biti pokriveno.

Kada će stanari ove zgrade dobiti lift, kada će biti gotove stepenice?

Statičari su već danas pogledali oštećenja, bila je ekipa koja održava dizalo, oni su snimili stanje. Bila je plinara, građevinari. Već se rade neki sitni popravci. Ostalo će ići kada dobijemo zapisnik od policije, prema osiguranju, od izvođača ponude. Nastojimo to što prije napraviti.

U međuvremenu, policija je zbog postavljanja i aktiviranja eksplozivne naprave privela mladića koji se sam predao policiji, neslužbeno se doznaje. 

Zbog postavljanja i aktiviranja eksplozivne naprave u stambenoj zgradi u Prečkom u petak ujutro oko 3 sata osumnjičen je K. B., neslužbeno se doznaje u zagrebačkoj policiji.

Prema navodima medija, osumnjičeni mladić se sam predao policiji šest sati nakon eksplozije te se on zasad sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine. (D.G./Hina)

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr