Noćas oko 2:50 Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dobila je dojavu o eksploziji i dimu na osmom katu stambene zgrade u Ulici Josipa Slavenskog 12 u Zagrebu. Jedna je osoba lakše ozlijeđena. Policija je na obavijesni razgovor u svoju postaju dovela dvije osobe. Eksplodiralo je neutvrđeno eksplozivno sredstvo, a policija traga za počiniteljem ili počiniteljima.

Galerija


Zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Mario Fabijanić rekao nam je kako su nešto prije tri sata ujutro dobili dojavu o požaru u zgradi. Požaru je, prema dojavi, prethodila eksplozija.

Vezani članci Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Evakuirane tisuće ljudi: Požar u Kaliforniji guta sve pred sobom, spaljeno najmanje 25 kuća Izgorio autobus kod Makarske (Foto: Dalmacija Danas) - 1 Autobus pun turista zapalio se kod Makarske: Vozilo u potpunosti izgorjelo, vatrogasci su još na terenu

Na teren je izišlo 14 vatrogasaca s četiri vozila. Eksplozija, a potom i požar dogodili su se na stubištu osmog kata zgrade, rekli su nam vatrogasci.

Zagrebačka policija oko 10 sati potvrdila je da je eksplodiralo neutvrđeno eksplozivno sredstvo. Isključili su mogućnost eksplozije plina. Tragaju za počiniteljem ili počiniteljima ovog nedjela.

Marija Goatti iz Zagrebačke policije izjavila je kako se nešto prije tri sata ujutro začula detonacija, uslijed čega je oštećeno nekoliko parkiranih vozila i nekoliko ulaznih vrata okolnih stanova gdje se dogodila detonacija. Potvrdila je da je 63-godišnja žena zatražila liječničku pomoć i da je ubrzo puštena na kućnu njegu. Isključena je mogućnost eksplozije plina.

Dvije osobe na obavijesnom razgovoru

Dvije osobe privedene su na obavijesni razgovor u policiju, potvrđeno nam je.

Hitna pomoć evakuirala je invalidnu osobu s osmog kata zgrade, rekli su nam vatrogasci. Zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih nije mogao reći uzrok eksplozije, no ne misli da se radi o eksploziji plina.

Uslijed detonacije nastala su oštećenja na svim stanovima i zajedničkim prostorijama na 8. i 9. katu zgrade, a oštećen je i dio 7. kata zajedno sa oknom dizala. Narušena je statika zgrade od 7. do 9. kata.

Osim policije na terenu su i djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, pripadnici zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, Gradske plinare i dežurni djelatnici gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, izvijestili su iz tog Ureda.

Na terenu je i protuekplozijski odjel Ministarstva unutarnjih poslova, koji provodi istražne radnje.

U stambenoj zgradi počinjena je velika materijalna šteta, a prostor se nadzire zbog očevida koji traje, navode iz Ureda. (MT/Hina)

Nemiri u Venezueli ne prestaju: Poginule četiri osobe, ozlijeđeno više od 230 ljudi, Maduro se obratio naciji