Grad Zagreb u srpnju je raspisao natječaj za rekordnu nabavu zastava, njih 29.352 komada, i to Hrvatske, EU-a i Grada Zagreba, različitih dimenzija te procijenjene nabavne vrijednosti od 5,2 milijuna kuna.


U ponedjeljak je raspisan natječaj za tvrtke koje bi ih trebale podizati i spuštati za praznike i blagdane te mijenjati kada se pokidaju.

Vezani članci Povorka do posljednjeg počivališta Milana Bandića - 2 Grad Zagreb objavio što su sve poduzeli za poštivanje mjera na Bandićevu sprovodu: Više od 300 redara, nekoliko tisuća maski... Ljubo Jurčić i Milan Bandić Ljubo Jurčić oprostio se od prijatelja Milana Bandića, otkrio je i koji je nadimak zaradio u gimnaziji

U natječaju teškom četiri milijuna kuna navodi se kako Grad planira potpisati okvirni sporazum s tri tvrtke čije ponude budu najpovoljnije i koje budu ispunjavale uvjete iz natječaja, a ako se ne pronađu tri, okvirni sporazum na četverogodišnji period može biti potpisan i s jednom tvrtkom, javlja Tportal.

Prema troškovniku radova, predviđene su tri vrste poslova: podizanje i spuštanje zastava za osam državnih praznika, blagdana i spomendana na osam lokacija u užem centru grada na 81 jarbolu. Zanimljivo da se kao jedna od lokacija na kojoj se zastave trebaju podizati i spuštati navodi i nepostojeći Trg maršala Tita.

Druga usluga je podizanje i spuštanje zastava po posebnom nalogu grada, a treća obuhvaća podizanje i spuštanje zastava na ulazima u grad, na kojima se nalazi 14.600 zastava, podizanje i spuštanje zastava (1512 komada) u Ulici Grada Vukovara dva puta godišnje, pojedinačnu zamjenu oštećenih zastava, ali i svakodnevan pregled i obilazak svih lokacija.