Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Milan Bandić obratio se novinarima povodom prvog dana škole te se dotaknuo još uvijek aktualne teme promjene imena Trga maršala Tita.


"Djeci bih poručio da što bolje uče, što manje markiraju", rekao je Bandić koji je bio upitan i što će biti sada nakon preimenovanja Trga, kada će ploča i gdje će biti pohranjena, javlja N1 televizija.

Vezani članci Slika nije dostupna Titovom trgu je odzvonilo - Hasanbegović za petak sazvao sjednicu Slika nije dostupna Evo što će Esih i Hasanbegović dobiti u sporazumu s Bandićem

"Za mene je ta povijesna tema završena, tražite sugovornike za koje ona nije završena. To je tehničko pitanje, ne zamarajte gradonačelnika s tim, uputite pitanje Muzeju Grada Zagreba. Očekujem od Vlade da ukloni sve ploče koje nose oznake totalitarnih režima. Državnici se trebaju državnički ponašati, mi smo u Zagrebu svoje napravili...

Vidim da vas veseli da se bavite prošlošću, mene ne. Mene zanimaju pravi heroji, ubijeni od Hitlera, fašista, kojima su potrgane glave, da ih vratim u Zagreb. To je prije svega u parku Ive Lole Ribara, i Grada Mainza, vidjet ćete. Treba čuvati ono što je bila svijetla povijest i budućnost Hrvatske, očekujem da Vlada ostalo riješi diljem Hrvatske i da se okrenemo poslu, zapošljavanju", rekao je Bandić koji je bio upitan ima li suglasnost kolege Zlatka Hasanbegovića za vraćanje Lole Ribara.

"Ne razumijem pitanje. Dajte se uozbiljite, ovo su preozbiljna pitanja, a vi se šalite", kazao je Bandić.