Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i kandidat za novi mandat, rekao je danas u Maksimiru da je dobio kilu dižući teški lonac.


''Dobio sam kilu na lijevoj preponi dižući lonac od 80 kilograma i večeras iza 9 idem na operaciju. To je ekskluzivna informacija. Tko traži vraga… Operirat ćemo i sutra opet raditi'', rekao je Bandić novinarima dok je građanima u Maksimiru povodom Praznika rada dijelio grah.

Preslagivanje saborske većine je gotova stvar?

Vezani članci Sudar brodica u tjesnacu Splitska vrata - 4 Pomorska nesreća u tjesnacu Splitska vrata: Izvučena brodica, teško stradala osoba stabilno i na respiratoru Natalija Prica Oreški - 3 Prva ispovijest Natalije Price poslije najtežih životnih trenutaka: "Objavljeno je puno neistina"

Bandić je nakon toga odgovarajući na pitnanja o krizi u Vladi rekao da je preslagivanje saborske većine gotova stvar i da neće biti prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Samo je pitanje koliko će to biti stabilno, a ja se nadam da hoće", odgovorio je Bandić na pitanje novinara na tradicionalnoj proslavi Praznika rada u Parku Maksimiru.

Poručio je kako treba svakoj Vladi dati šansu da bude odgovorna, stabilna i korektna.

Ne možete biti malo u opoziciji, a malo na vlasti

"Ne možete biti malo u opoziciji, a malo na vlasti. Ja to najbolje znam 17 godina u gradu Zagrebu. Ozbiljna, odgovorna, kompetentna i učinkovita vlast je preduvjet hrvatske budućnosti", istaknuo je Bandić.

Na pitanje očekuje li nove parlamentarne izbore, poručio je da od toga nema ništa. "Nitko ne treba bježati od odgovornosti. Ja znam što znači odgovornost 17 godina, što znači zasukati rukave, stati u brazdu i orati, 16 sati dnevno".

"Zagreb je pola Hrvatske"

Na pitanje što očekuje u Saboru ovaj tjedan, Bandić je rekao da se treba probuditi i ujutro doći na posao, a u Saboru očekuje kvalitetnu i odgovornu odluku premijera na čelu s koalicijom koja će tvoriti većinu, stabilnu i odgovornu vlast s kojom Grad Zagreb želi surađivati na dobrobit Zagrepčana i cijele Hrvatske.

"Zagreb je pola Hrvatske i ne može se Zagreb voditi bez suradnje s Vladom, a i Vlada je slabija bez suradnje s Gradom. Prema tome, očekujem, konačno, da se počne delati", poručio je.

Na pitanje treba li prvo smijeniti predsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova ili treba prvo raspraviti slučaj ministra financija Zdravka Marića, Bandić je odgovorio da će to odgovoriti stručnjaci jer se on ne bavi time. "Ja sam šljaker, prije svega, nisam pravnik", rekao je.

Na pitanje je li od vladajućih pošteno da najavljuju razne reforme i akcije, koje sada mogu opet "pasti u vodu", te kakva je to poruka prema građanima, biračima, Bandić je poručio neka njega pitaju za poruke u Gradu, a da "gore drži fige da se počne raditi".

"Svatko je odgovaran na svojoj razini, a građani će to honorirati ili neće na sljedećim izborima", rekao je Bandić.

Istaknuo je značaj odgovorne državne vlast koja će biti na korist građana Hrvatske, kao što to oni rade u Zagrebu.

Upitan kako građani mogu imati povjerenje u političare ako i na 1. svibnja pričamo o izborima, Bandić je rekao da on ne priča o izborima, jer je danas Međunarodni praznik rada i neka ljudi uživaju, ali je poručio i kako se zalaže za više zajedništva, više odgovornosti, više rada, više reda i više discipline, uvjetno više discipline, da ne bi bilo krivo shvaćeno.

"I više rada i solidarnosti - time možemo Hrvatsku izvući iz krize", istaknuo je.

Dvije "ekskurzije" su bile dovoljne

Na pitanje može li Vlada biti stabilna u uvjetima "tanke većine" ili možda čak manjinske Vlade, Bandić je rekao da on misli da su ove dvije "ekskurzije" bile dovoljne te da treći put Bog pomaže i da će biti sve u redu.

Bandić je, na pitanje znači li to da smatra da i bez izbora može biti stabilna Vlada, Bandić je rekao da će i nešto tome pomoći, da bude što stabilnija Vlada, jer ima iskustva. Nije htio otkriti kako, i koji mu je plan te je samo novinarima poručio da će čuti, polako.

U vezi s parkom Trnjanska Savica, gradonačelnik je rekao da je to za njega, nakon izjašnjavanja građana, riješen problem te najavio da će sutra, ako bude mogao hodati otići kako bi u posjed Grada uzeli 13.000 kvadrata zemlje koju su kupili za gradnju crkve na Savici.

Na pitanje kako se protukandidati nisu odazvali njegovu pozivu da s njim dijele porcije graha sugrađanima, Bandić je rekao da ih on nije vidio, ali su možda negdje u parku, na štandovima.

Najavio je da je za Zagrepčane spremno 60.000 porcija graha, a još i 10.000 porcije pričuve te da će to sve danas u Maksimiru podijeliti, a što ne bude - pozvat će ljude da odnesu doma.

60.000 porcija graha u maksimiru

U zagrebačkom parku Maksimiru na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, od jutra se okupljaju mnogobrojni građani, dočekuju ih zvuci limene glazbe ZET-a i Zagrebačke mažoretkinje, a karanfile im dijele predstavnici stranaka i kandidati za gradonačelnike.

Cjelodnevni kulturno-umjetnički program i druženje, uz 60.000 porcija besplatnog graha s kobasicama, pancetom i dimljenom vratinom, organizirao je Grad Zagreb. Međunarodni praznik rada sa sugrađanima će i ove godine u Maksimiru proslaviti gradonačelnik Milan Bandić koji će im od 10:30 sati dijeliti karanfile te porcije graha.

U Maksimiru karanfile građanima dijele i predsjednik SDP-a Davor Bernardić i kandidatkinja HNS-a i SDP-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš. U Maksimiru su i predstavnici drugih stranaka i nezavisni kandidati koji prikupljaju potpise za svoje kandidate i liste. Dolazak u Maksimir najavila je i nezavisna kandidatkinja Sandra Švaljek koja će se susresti s predstavnicima sindikata iz Zagrebačkog holdinga kako bi je upoznali s problemima Holdingovih radnika. (I.D. / M.B.O./ Hina)