Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas u Zagrebu kako je isprika srbijanskog predsjednika Borisa Tadića pripadnicima hrvatskog naroda za događaje iz nedavne prošlosti stigla 'u pravo vrijeme'.


'Tadićeva isprika dana je u pravo vrijeme...Dobro je da se ispričao svima kojima su pripadnici njegova naroda nanijeli zlo', rekao je Mesić novinarima koji su pratili energetski summit jugoistočne Europe. 

Vezani članci Toplinski val u Hrvatskoj Zbog nevremena za dijelove zemlje upaljen meteoalarm, a onda stiže novi toplinski val: Temperature nastavljaju rasti, Hrvatska će se pržiti na 35 stupnjeva Kiša u Zagrebu - 4 Prije sparine i vrućine - neki bi dijelovi Hrvatske ipak mogli pokisnuti: Pogledajte tko će morati imati kišobran pri ruci

>> Tadić se ispričao Hrvatima za srpska zlodjela

>> Vučić: 'Tadić je najveća štetočina za Srbiju'

Podsjećamo, Tadić je uputio ispriku 'svim pripadnicima hrvatskog naroda koje je netko učinio nesretnim u
ime srpskog naroda'.

Tadić smatra kako je pretpostavka za razvoj odnosa na zapadnom Balkanu 'da se svi svima ispričamo za događaje iz nedavne prošlosti' i očekuje da će se čelnici drugih država, poput njega, ispričati pripadnicima njegovog srpskog naroda.

Predsjednik Mesić komentirao je Tadićevu ispriku nakon bilateralnog susreta s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, s kojim se suglasio kako Hrvatska i Crna Gora imaju dobre dobrosusjedske odnose.

Tadić i Vujanović bili su među osam predsjednika regionalnih zemalja koji su sudjelovali u radu energetskog summita u zagrebačkom hotelu 'Westin' na kojem je bio i ruski predsjednik Vladimir Putin.