Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas u Zagrebu kako je isprika srbijanskog predsjednika Borisa Tadića pripadnicima hrvatskog naroda za događaje iz nedavne prošlosti stigla 'u pravo vrijeme'.


'Tadićeva isprika dana je u pravo vrijeme...Dobro je da se ispričao svima kojima su pripadnici njegova naroda nanijeli zlo', rekao je Mesić novinarima koji su pratili energetski summit jugoistočne Europe. 

Vezani članci Nastavlja se bablje ljeto (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Očekuje nas pravo bablje ljeto, pogledajte do kuda će ići temperature i hoće li biti za kupanje? Sunce se probija kroz oblake Stigla je jesen, ali nakon kiše uvijek dolazi sunce, pokazat će to i dani pred nama

>> Tadić se ispričao Hrvatima za srpska zlodjela

>> Vučić: 'Tadić je najveća štetočina za Srbiju'

Podsjećamo, Tadić je uputio ispriku 'svim pripadnicima hrvatskog naroda koje je netko učinio nesretnim u
ime srpskog naroda'.

Tadić smatra kako je pretpostavka za razvoj odnosa na zapadnom Balkanu 'da se svi svima ispričamo za događaje iz nedavne prošlosti' i očekuje da će se čelnici drugih država, poput njega, ispričati pripadnicima njegovog srpskog naroda.

Predsjednik Mesić komentirao je Tadićevu ispriku nakon bilateralnog susreta s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, s kojim se suglasio kako Hrvatska i Crna Gora imaju dobre dobrosusjedske odnose.

Tadić i Vujanović bili su među osam predsjednika regionalnih zemalja koji su sudjelovali u radu energetskog summita u zagrebačkom hotelu 'Westin' na kojem je bio i ruski predsjednik Vladimir Putin.