Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došaptavanje o Janši

'Meni se taj Janša ne čini baš uravnoteženim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamere Nove TV zabilježile su iznimno zanimljiv razgovor državnog vrha o slovenskom referendumu.

Jučer od ranog jutra premijerka nije skidala osmijeh s lica. Zadovoljna je što su Slovenci prihvatili arbitražni sporazum. Ne boji se ni Janšinih prijetnji da bi slovenski parlament mogao reći 'NE' ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora. 'Ja ću iskoristiti to vrijeme i za razgovore s gospodinom Janšom, budući da smo mi članice iste političke obitelji Europske pučke stranke', rekla je premijerka Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski premijer tvrdi Pahor: Ako blokiramo Hrvatsku, prijeti nam izolacija Slika nije dostupna Detalji pregovora na vidjelu Pahor: Kosor je za ulazak u EU dala izlaz na more

>> Arbitraža ipak prošla, 51,48 posto glasova ZA

>> 'Pahor bi zbog arbitraže mogao postati 'negativan junak'

To je službena izjava, a kamere Nove TV uhvatile su i neslužbeni dio. Državni vrh zaboravio je na kamere te su se došaptavali o Janezu Janši. 'Ali taj Janša je, on meni, ne čini se baš sasvim uravnotežen', rekao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. 'Iako ja mislim ono što je izjavio sa ovim zauzimanjem, vjerujem da je to bila bomba za referendum', pokušao je smiriti strasti predsjednik Josipović. Premijerka Kosor sve je to popratila odobravajućim 'Je, je, je'.

>> Kosor: Iduće dane iskoristit ću za razgovore s Janšom

Premijerka se ne boji Janšinih prijetnji Predsjednik Josipović, iako je do jučer bio protiv arbitražnog sporazuma, ovaj rezultat zove politikom koja ide prema proširenju Europske unije. 'To je jačanje prijateljstva Slovenije i Hrvatske. Čestitam Slovencima na dobroj odluci. Knap ili ne knap, to je pitanje demokracije u demokraciji se odlučuje većinom glasova', istaknuo je Josipović. Veseli trojac zamarao se što će reći hrvatska većina kad ih vidi zajedno.

'Reći će da smo opet nas dvoje bili hladni, da je okrenuo glavu od mene i samo s tobom razgovara', rekla je premijerka Mesiću. 'Ali pazi, ljudi su primijetili i govorili mnogo', istaknuo je Josipović. 'Ja mislim da će zaključak biti da smo zadovoljni s referendumom', zaključio je Mesić. Po izjavama bi i mogli zaključiti da su zadovoljni referendumom, iako najžešćem slovenskom kritičaru nije drago što nije više bilo onih koji su glasali 'ZA'. 'Ovo je samo dokaz da je slovensko društvo dosta podvojeno kada je u pitanju odnos sa Hrvatskom', smatra Mesić.

Zadovoljan je i šef oporbe, no s dozom kritike. 'Sam sporazum o arbitraži je takav kakav je trebao je i mogao je biti povoljniji za Hrvatsku, međutim imamo to što imamo i nadam se da sada polako izlazimo iz tenzija sa Slovenijom', rekao je Zoran Milanović, šef SDP-a. Ulazak u Europsku uniju, slažu se svi, sve je bliži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene