Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić ocijenio je, na novinarsku zamolbu, da razotkrivanje korupcije na zagrebačkom Sveučilištu u akciji "Index" ne smije biti "estrada" te da očekuje rezultate s "većim ribama".


Upitan je li dosadašnji tijek akcije "Indeks" naštetio ugledu zagrebačkog Sveučilišta s više od 300 godina tradicije, Mesić je rekao da samo naivci mogu misliti da taj slučaj nije naštetio ugledu Sveučilišta i ne samo zagrebačkog.

Vezani članci Slika nije dostupna NDH podnijeli prijavu protiv Mesića Slika nije dostupna Vekić: Mesić lažima proziva pokojnog Tuđmana i mene

"Ako je to bilo moguće na najstarijem sveučilištu, onda je sigurno moguće i na nekim mlađim sveučilištima", nastavio je, ustvrdivši da se stvari moraju riješiti do kraja. Određena je šteta sigurno nastala, ali bi još veća šteta nastala da se kriminal nastavio, a studenti su toga bili svjesni, istaknuo je predsjednik Mesić.

Na upit hoće li i ta antikorupcijska akcija završiti neslavno kao neke prije nje, Mesić je ponovio kako ne želi da policijski posao poprimi oblik estrade i zabave za javnost, nego da pomaže ozdravljenju društva i kažnjavanju onih koji rade nezakonito.

Međutim, to se još nije dogodilo, rekao je Mesić, dodavši da još nisu pronađeni ni milijunski računi onih koji su za vrijeme Domovinskog rata i odmah nakon njega opljačkali Hrvatsku.