Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napao hrvatske medije

Merkeličin zastupnik: Kancelarka ima pravo na prenatrpan raspored!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski zastupnik Elmar Brok, inače član CDU-a njemačke kancelarke Angele Merkel, žestoko je napao hrvatske medije tvrdeći kako i kancelarka ima pravo na prenatrpan raspored.

Odluka njemačke kancelarke Angele Merkel da ne dođe na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju odjeknula je i u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što su izdvojili? Independent: 5 stvari koje EU nije znala o Hrvatskoj! Slika nije dostupna CILJ JOŠ OD OSAMOSTALJENJA OSTVARENJE SNA: Hrvatska postala članica Europske unije!

Zastupnik Elmar Brok, inače član Merkeličinog CDU-a, stao je u njezinu obranu i kazao kako je njemu stvarno nečuveno što se događa.

>> 'Diplomatski šamar Hrvatskoj?', 'Kancelarka kvari Hrvatskoj slavlje', 'Hrvatska umjesto da slavi, sramoti'!

Podsjetio je da je Njemačka od prvog trenutka podržavala Hrvatsku u njezinim europskim nastojanjima, da je išla protiv svih kada se pokušavala izboriti za svoju neovisnost. 'Jedino što mogu reći je da sam vrlo, vrlo ljutit', kazao je Brok.

On se obrušio i na hrvatske medije. U svjetlu činjenice da Njemačka Hrvatsku podupire već gotovo 25 godina, rekao je kako je nekorektan način na koji se izvještava o kancelarkinoj odluci da ne dođe u Zagreb jer i ona ima pravo na prenatrpan raspored.

Zastupnik socijalista Hannes Swoboda pokušao je relativizirati značaj odluke Angele Merkel da ne dođe u Hrvatsku. Napomenuo je kako to ne znači da se Njemačka manje raduje ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Izjavu Elmara Broka snimio je novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene