Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Međunarodna policijska suradnja bitna za borbu protiv kriminala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okruglim stolom o najnovijim postignućima u području EU standarda granične sigurnosti, u Dubrovniku je završila 4. ministarska konferencija o sigurnosti na granicama u Jugoistočnoj Europi.

Nakana trodnevnog skupa bila je države Jugoistočne Europe još više približiti boljoj prekograničnoj suradnji u suzbijanju organiziranog kriminala.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Sudionici skupa istaknuli su kako su sve države u regiji organizirale svoje granične policije te su sukladno dogovorenim strategijama obavile značajna poboljšanja u implementaciji standarda EU.

U cijeloj regiji također su dostignuti ciljevi Ohridskog procesa
granične sigurnosti, koji je započeo 2003. godine, ocijenjeno je.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivice Kirina rekao je da su sve države Jugoistočne Europe suglasne kako je jačanje međunarodne policijske suradnje i jačanje graničnih službi - sukladno najboljoj europskoj praksi i shengenskim standardima - važan preduvjet uspjeha u borbi protiv sve sposobnijeg, međunarodno organiziranog i tehnički najmodernijeg opremljenog kriminala.

Dubrovačka konferencija okupila je 110 sudionika iz 20 država koji su raspravljali o poboljšanju nacionalnih kapaciteta u području sigurnosti na granicama.

Skup su zajednički organizirali Ministarstvo unutarnjih poslova
Republike Hrvatske i ženevski Centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DACF).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene