Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Projekt tvrtke Genos, prvog privatnog DNA-a laboratorija u regiji, izabran je među 5 najuspješnijih projekata u konkurenciji za prestižnu nagradu na ovogodišnjim Danima inovacija u Parizu.


Tvrtka Genos dobila je još jedno vrijedno međunarodno priznanje - projekt Genosa izabran je među pet najuspješnijih projekata u konkurenciji za prestižnu nagradu 'European Universal Biotech Innovation Prize' na ovogodišnjim Danima inovacija (Innovation Days) održanim od 07. do 09. listopada u Parizu.

>>Hrvatski laboratorij jedno od najboljih radnih mjesta na svijetu!

Vezani članci Aleksandar Vučić Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...'' Industrijski centar u Parizu, ilustracija Pariški sud odlučio: ''Država je zakazala oko redukcije emisija stakleničkih plinova''

Projekt koji je oduševio žiri i postavio Genosove stručnjake  među top 5 inovatora u medicini je primjena analize glikana za stratifikaciju pacijenata s ciljem razvoja personalizirane medicine. Glikani su potencijalni biomarkeri za čitav niz bolesti, te je njihovom analizom moguće utvrditi da li će neka terapija za pojedinog bolesnika biti učinkovita ili ne.

Tvrtka je na pariškim danima inovacija prezentirala i nove DNA setove za uzimanje uzorka, te nove inovativne DNA testove koji su izazvali velik interes znanstvene i poslovne javnosti. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook