Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

To su prljave stvari koje vladaju još iz HDZ-ove vlade, komentar je ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa na zamjerke bivšeg predsjednika vlade i HDZ-a Ive Sanadera da je žrtva pravosuđa jer se protiv njega vodi četiri ili pet odvojenih kaznenih postupaka, te da je nekadašnji vrh njegove bivše stranke naložio njegov kazneni progon.


"To su prljave stvari, nepravilnosti i netransparentosti koje vladaju još iz HDZ-ove vlade od prije šest, sedam ili osam godina. Pustit ću njih da se razračunavaju. Ima tu još dečki koji su aktivni u HDZ-u, a koji se vjerojatno znoje i razmišljaju kako su se tada javni novci poreznih obveznika trošili", izjavio je Maras novinarima ispred Banskih dvora.

Vezani članci Branko Bačić Bačić opleo po Škori: Nazvao ga vječitim gubitnikom pa mu poručio za što bi se iduće mogao kandidirati Zlatko Canjuga - 5 Njihove političke polemike bile su legendarne, a evo što Zlatko Canjuga danas kaže o Milanu Bandiću

Iza nekih od tih "dečki", dodao je, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko još uvijek vrlo čvrsto stoji. "Vidite da su najbliži njegovi suradnici u izbornoj jedinici ljudi koji također razmišljaju o tome kako će sutra pravosuđe raditi, ali ja dajem podršku da ti koji to trebaju odraditi, odrade to do kraja. Znači, svaka kuna koja je ukradena treba biti vraćena u proračun", poručio je Maras.

'Ćaća nemoj zaboravit dicu svoju' - Pogledajte što im je Sanader odgovorio

Izlazeći iz remetinečkog istražnog zatvora Sanader je u srijedu navečer kazao kako je, procjenjujući da HDZ-u ne ide dobro te da će, ako tako nastavi, izgubiti izbore 2011. odlučio jače se angažirati u stranci kao počasni predsjednik. No, tvrdi, nakon toga ga je stranačko Predsjedništvo izbacilo iz stranke, a njegova nasljednica Jadranka Kosor naredila njegov kazneni progon.

Rekao je i kako nije ogorčen činjenicom da je godinama bio u istražnom zatvoru, već samo nezadovoljan što se takvo što može dogoditi u Hrvatskoj. Po njemu, do njegova slučaja nije bilo optuženika koji je na istom sudu za slično djelo u istom vremenskom razdoblju imao četiri ili pet različitih postupaka. "To je trebalo spojiti. Da je to bilo spojeno ja bih još danas bio na slobodi, cijelo vrijeme ne bih bio u zatvoru nego na slobodi", kazao je Sanader. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook