Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaža postala gradilište

Skandal u Makarskoj: Bez dozvole nasuli 55 metara mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do jučer jedna od najljepših plaža Makarske pretvorena je u gradilište. Kamioni nasipavaju tone i tone šljunka i gline na zaštićeni poluotok, a naručitelj tih istih radova je grad, odnosno gradonačelnik.

No da bi mogli razgovarati s gradonačelnikom, prvo smo ga morali potražiti na nekoliko mjesta. Naime gradonačelnik bi u isto vrijeme trebao raditi u županijskoj bolnici Biokovka i u uredu gradonačelnika. Od dva dana koja je ekipa Provjerenog provela u Makarskoj gradonačelnik niti jedan dan nije proveo na radnom mjestu u Biokovci za koji prima mjesečnu plaću od 4000,00 kuna.

Pročitajte i ovo Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes Ilustracija Građani bijesni Gradsko vijeće Splita na tematskoj sjednici o zagađenju kod Sjeverne luke

Osim plaće za rad u bolnici gradonačelnik Bebek živi i u stanu u centru Makarske koji mu je ustupila bolnica i za koji plaća mjesečnu najamninu. Koliko? Gradonačelnik to ne zna. Prema informacijama koje nam je potvrdio predsjednik upravnog vijeća Specijalne bolnice Biokovka Siniša Rudelj riječ je o 300 kuna iako bi prema tržišnoj cijeni mjesečna renta trebala iznositi 300 eura budući je stan smješten na samoj rivi.

Nasipavanje plaže za njega nije sporno jer tvrdi riječ je tek o nadohrani, nikako ne o nasipanju mora. Dva dana nakon našeg snimanja Makarsku je posjetila građevinska i inspekcija Ministarstva zaštite okoliša.

Nakon provedenog nadzora utvrđeno je kako su bez ikakvih dozvola nasuli 55 metara mora. Glavna inspektorica zaštite okoliša potvrdila nam je da je protiv grada Makarske i gradonačelnika podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, a kazne su od 100 000 do 800 000 kuna za grad i 3000 do 15 000 kuna za gradonačelnika.

Uskoro bi trebala protiv odgovornih osoba u gradu Makarskoj trebala stići i prijava od inspekcije Ministarstva graditeljstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene